Pist alanı istiyoruz

Diyarbakır Atlas Sportif Havacılık Kulübü Başkanı Ahmet Karadaşlı, hava sporlarının uçuş, eğitim ve tanıtımlarını yaptıklarını ama pist alanlarının olmadığı için yeterince ilgi ve çalışma yapamadıklarını söyledi.

Haberler 08.08.2019 - 10:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda 2010 ylnda kurulan Atlas Sportif Havaclk Kulübü 50nin üzerinde üyesiyle faaliyetlerini yürütmeye devam ediyor. Kendilerine Düz bir kentin amatör paraütçüleri diyen kulüp, yüksek da olmad için yamaç paraütünden çok motorlu paraütle uçular gerçekletiriyor. Hem yamaç paraütü için hem de pist alan olmad için yakn illere gidip uçular gerçekletiren kulüp, bazen de Krklar Danda uçular yapyor. Kulüp Bakan Ahmet Karadal, HA muhabirine yapt açklamada Krklar Dann motor paraütü için uygun olduunu ancak ini pistinin olmadn belirterek, yetkililerin bu spor için pist alannda kendilerine yardmc olmalarn istediklerini söyledi.

Düz bir kentin paraütçüleriyiz biz

Ahmet Karadal, kulüplerinin 2010 ylnda Diyarbakrda farkl meslek kurulularnda çalan ve havacla gönül vermi grubun bir araya gelip öyle kurulduunu dile getirdi. Hava sporlar yaptklarn, yamaç paraütü ve motorlu yamaç paraütü olmak üzere faaliyetlerinin bu yönde olduklarn belirten Karadal, Ayn zamanda hava sporlarnn özellikle yamaç paraütünün eitimlerini ve tantmn gerçekletiriyoruz. Biz hep kendimize söylüyoruz. Düz bir kentin paraütçüleriyiz. Damz yok ne yazk ki, u anda bulunduumuz da Krklar Da. Buras çok yükse olamad için burada yamaç paraütü için çok elverili deil. Ancak motorlu yamaç paraütü için, bizim zaten kulüp vizyonumuzda budur. Biz Diyarbakr paramotor cazibe merkezi haline getirmek için bir düüncemiz var. Bunun içinde aslnda defalarca yetkililerden yardm talebimiz oldu. Ancak her hangi bir gelime olmad. Mesela belli bir alan bu i için tahsis edilmesi, bir hava park yaplmas bunun önünü açacaktr dedi.

Gençlerden çok rabet var

Eitimleri hzlandrp turistlere farkl bir açdan Diyarbakr izleme olana sunmaya çaltklarn kaydeden Karadal, sözlerine öyle devam etti:

Motorlu uçularda sur üzerinde pek güzel uçular gerçekletirebilir. Hemen her hafta olmasa da hava koullar uygun olduu müddetçe organizasyonlar yapyoruz. Ama genelde il dna gitmek zorundayz. çünkü dediim gibi burada aslnda Ergani ilçemizde de uygun bir alan var. Hatta oras için çalmalarda balattk. Ama o da sonuçlanmad ne yazk ki yarm kald. Bu konuda yine taleplerimiz olacak. Belediye ile kaymakamlkla, gerekse valilikle tekrardan görüme yapmay ve bu sporu tantmay ve yaygnlatrmay, insanlar gökyüzüyle buluturmay amaçlyoruz. Gençlerden aslnda çok rabet var. Üye saymz u anda net rakam bilmiyorum ama ellinin üzerinde üyemiz var. Aktif olarak bunun yars halen bu sporu yapyor. Her hangi bir destek söz konusu olmad için pilotlarmz kendi imkanlaryla, kendi malzemeleriyle ne yazk ki bu faaliyetleri gerçekletiriyor.

Ana Sayfaya Git