PKK baharda çökertilecek

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Bitlis'e geldi. Soylu, "PKK gelecek Mart ayının başından itibaren bu ülke ile oyun olmayacağını bir kez daha görecek" dedi.

Haberler 26.12.2016 - 09:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Siirtten karayolu ile Jandarma Genel Komutan Orgeneral Yaar Güler ve Emniyet Genel Müdürü Selami Altnok ile birlikte Bitlise geçen çileri Bakan Süleyman Soyluyu Polisevi önünde Bitlis Valisi Ahmet çnar, AK Parti Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz, Jandarma Bölge Komutan Tugeneral Fuat Güney, kaymakamlar, belediye bakanlar, kurum amirleri ve vatandalar karlad. Karlama ardndan Bakan Soylu ilk olarak esnaflar ve STK temsilcileriyle kahvalt yapt. Burada konuan Bakan Soylu, terörle mücadelenin önemine deindi.

PKK, MART AYI BAINDA BU ÜLKEYLE OYUN OLMAYACAINI GÖRECEK

Mardin, Diyarbakr ve Siirt ziyaretlerinin ardndan Bitlise geldiklerini belirten Bakan Soylu, bu ziyareterin baz kesimleri rahatsz ettiini söyledi. Ziyaretlerin sadece terör eksenli olmadn belirten Bakan Soylu, öyle devam etti:

Ziyaretlerimiz; ekonomik ve kalknma eksenlidir. Dou ve Güneydou Anadolu bölgesi terörle anlan yerler olmamaldr. PKK gelecek Mart aynn bandan itibaren bu ülke ile oyun olmayacan bir kez daha görecek. Diyarbakr, Siirt, Mardin, Bitlis buralar medeniyet ehirleridir. Bu kadim merkezlerin sadece terörle anlmas mümkün deildir. Bu ehirlere olan ilgiyi artrmak, talep, beklentileri yerinde incelemek için buradayz. Burada görev yapan kamu personelinden, kanaat önderlerine kadar herkes bize yol gösteriyor. Cumhurbakan ve Babakanmz sürekli dile getiriyor. Meydana gelen olaylar moralimizi bozuyor. 15 Temmuz sonras OHAL uygulanmaya baland. OHAL milletimizin hayatn etkilemeyecek demitik. Bütün bunlar devam ederken biz yatrmlarmza devam ediyoruz. Hzl tren, Avrasya Tüneli, Yavuz Sultan Selim Köprüsü. Vatandan bekledii yatrmlar tek tek hizmete açyoruz. Tevik paketi Diyarbakrda açkland. Yatrm hamlesi büyük hzla devam ediyor. Bunu terörle svamaya çalyorlar. Türkiye gelecee dair büyük hamlesi olan güçlü bir ülkedir. Türkiyenin terörle mücadelede kararlln en üst seviyesinde olduunu belirtmek isterim. Biz bu topraklar üzerinde Kürdü, Türkü, çerkezi, Laz bir karde olarak yaamaktayz. Bütün dünya terörü bir siyaset malzemesi olarak kullanamayacan anlamal. Bu belayla bütün dünya ülkeleri top yekün mücadele etmelidir.

BU CORAFYANIN ÖNEML BR PARçASIYIZ

Türkiyenin çok önemli bir corafyann parças olduunu belirten Bakan Soylu, önemli bir zaman diliminde olduklarn kaydederek öyle devam etti:

Baknz etrafmzda bir corafya oluturmaya çalyorlar. Bunu Ortadouda ortaya koyarak baladlar. Bu millet Irak topradr. Yüzlerce yllk Suriye parçasdr. Msr, Azerbaycan, ran, Balkanlar. Nerden bakarsanz bakn biz bu corafyann çok önemlidir parçasyz. Dünyann en büyük güçleri bir araya gelseler dahi bu doal hadiseyi bozamazlar. Etrafmzda ate çemberi olmasna ramen Avrasya tünelini açyoruz. Dünyann gözünün içine baka baka yapyoruz. Hedef koyuyoruz. Artk kendi aracmz üretecek konuma geleceiz. Uydumuzu gönderiyoruz. Kendi imkanlarmzla bilgilerimizi paylamak istiyoruz. Biz sadece terör örgütünü tasfiye etmek için mücadele etmiyoruz. çocuklar, anne ve babalarnn yanndan alp bir canl bomba yapan zihniyetle de mücadele ediyoruz. Bin yldr bu corafyada onlarca oyunla kar karya kaldk. Bu kadar üstüne gelinen bir millet olmamza ramen ne ederlerse etsinler, bu bayrak altndaki birlikteliimiz devam edecek.

FETÖye de deinen Bakan Soylu, FETÖ konusunda yaplan çalmalarn henüz bandayz. çileri Bakan olarak söylüyorum. Daha iin yüzeyindeyiz. FETÖ denen sinsi ve ba belas bir örgütten bahsediyoruz eklinde konutu. Bakan Soylu, beraberindeki heyetle birliktet esnaf ziyaretleri gerçekletirdikten sonra Vali Ahmet çnar makamnda ziyaret etti.

Ana Sayfaya Git