PKK darbe yedi!

Mardin'de biri PKK'nın füzecisi 6 örgüt üyesi saklandığı mağarada etkisiz hale getirildi.

Haberler 16.04.2017 - 09:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

MARDNde polis ve jandarma ekiplerinin düzenledii ortak operasyonda, Mazda lçesine bal Konur Köyü yaknlarnda tespit edilen ve yerin yaklak 15 metre altna kadar gider dört katl bir snakta, aralarnda örgütün füzecisi olarak bilinen Siyament kod adl PKKlnn da bulunduu 6 militan ölü olarark ele geçirildi.

DYARBAKIR-Bir süre önce Kzltepede yakalanan ve çileri Bakan Süleyman Soylunun, kravatl terörist diye açklad sözde GAP-Ruha alan sorumlusu Kurtay kod adl PKKl Ümran Cengiz ve Bahoz kod adl PKKl Lenin Aksoyun verdii bilgiler dorultusunda, Savur lçesine bal Elmabahçe Köyü Uluçak Mezrasnda geçtiimiz günlerde düzenlenen operasyonda 7 örgüt üyesi öldürüldü.

Polis ve jandarma istihbarat birimlerinin sürdürdüü istihbarat çalmalar sonunda, 6 militan da Mazda lçesine bal Konur Köyü yaknlarndaki bir snakta olduu tespit edildi. Dün sabaha kar polis ve jandarma özel harekat birlikleri Konur Köyü yaknlarnda yerin yaklak 15 metre altna kadar giden 4 katl bir snak çevresinde önlem alnd. Yaplan kontrollerde, maarada silahl bir grup teröristin olduu tespit edildi. Bunun üzerine güvenlik güçlerinin yapt Teslim ol çarlarna atele karlk verilmesi üzerine çatma çkt. Maarann giriine tuzaklanan el yapm patlayc riskine kar, snak patlayclar ile imha edilerek, içerisindeki 6 örgüt üyesi etkisiz hale getirildi.

ÖRGÜTÜN FÜZECS DE ÖLEN TERÖRSTLER ARASINDA

Etkisiz hale getirilenler arasnda örgütün füzecisi olarak bilinen Siyament kod adl terörist, Kenan kod adl M..D., Ciger kod adl R.E., Haki kod adl A.ç. ile Baz ve Aslan kod adl PKKllarn bulunduu belirtildi. Etkisiz hale getirilenlerin, Cevizlik ve Üçyol Jandarma Karakollarna bombal araçl saldrlar bata olmak üzere Mardin Derik, Mazda, Kzltepe ilçeleri ile anlurfadaki eylemleri gerçekletiren grup olduu örenildi.

FÜZE MÜHMMATI VE PATLAYICILAR BULUNDU

Öldürülenlerin üzerinde ve snakta M 79 füze mühimmat, 50 kilo ham TNT, C4, A4 ve PETN patlayc maddesi, havan ve havan mühimmat, RPG-7, anti tank mühimmat, uçaksavar mermisi, Kalanikov, Bixi ve G3 marka uzun namlulu tüfekler, tabancalar, anti tank roket mühimmat, anti personel roket mühimmat, roket sevk fiei, tüpler, el bombalar, fitiller, fünyeler, kapsüller, ateleyici düzenekleri, kablolar, kumanda sistemleri, elektrik devreleri, gaz maskeleri, hücum yelekleri, olmak üzere çok sayda örgütsel doküman ve yaam malzemesi ele geçirildi.

Ana Sayfaya Git