PKK, HDP'nin gençlik kollarında örgütleniyor

PKK'nın eğitim, basın yayın ve gençlik yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede, terör örgütünün içinde bulunduğu çöküşü durdurmak amacıyla müzahir gençlik kitlesine özel bir misyon yükleyip bu sayede taban motivasyonunu arttırmayı amaçladığı, HDP gençlik konferanslarıyla gençlik kitlesini hareketlendirme, taban motivasyonunu arttırma çabasına gidildiği vurguland.

Haberler 14.05.2019 - 01:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Van Cumhuriyet Basavcl, Vanda PKKnn kentteki eitim, basn yayn ve gençlik yaplanmalarna yönelik geçen yl gerçekletirilen operasyonlarda yakalanan 37 sank hakknda yürüttüü soruturmay tamamlad.

Van 5. Ar Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, sanklarn terör örgütünün propagandasn yapmak suçundan 15 yla kadar hapisle cezalandrlmas istendi.

PKKnn, cebir ve iddet kullanarak, bask, korkutma, yldrma, sindirme veya tehdit yöntemleriyle, anayasada belirtilen cumhuriyetin niteliklerini, devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüünü bozmak, kamu düzenini veya genel sal bozmak amacyla kurulduu ifade edilen iddianamede, örgütün bu amaç için birçok silahl saldr gerçekletirdii belirtildi.

HDPnin gençlik kollarnda örgütleniyor

ddianamede, PKKnn gençlik, basn yayn, eitim yaplanmasnda yer alarak örgüt adna eylemlere katlan üphelilerin, telefonlarnda ve evlerinde yaplan aramalarda terör örgütü propagandas amacyla hazrlanm ses dosyalar, PKKl teröristlere ait görsellerle toplatma karar bulunan yaynlarn ele geçirildii bildirildi.

PKKnn propagandasnn yapld yasakl gazetelerin datmn yapan üphelilerin, örgütsel hiyerari içinde birbirlerine talimat ve rapor verdii, kendi aralarnda toplantlar düzenleyerek illegal yaplanmay sürdürdüü de iddianamede yer ald.

Ana Sayfaya Git