PKK işçileri şehit etti!

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde PKK yol yapım çalışması yürüten işçilere yönelik saldırdı. İki işçi şehit oldu. İran sınırınan saldıran PKK'lıların şehit ettiği işçiler toprağa verildi.

Haberler 12.06.2019 - 00:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hakkarinin Yüksekova ilçesinde PKKnn yol yapm çalmas yürüten içilere yönelik saldrsnda hayatn kaybederek ehit düen iki içinin cenazesi, memleketleri Vann Erci ilçesinde topraa verildi.

YOL çLRNE SALDIRDI

Yüksekovada Onbalar köyü Aaçl mezrasnda yapm devam eden yol inaatnda çalan içilere yönelik PKKlllar ran snrndan düzenledikleri saldrda hayatn kaybeden içilerden Abdurrahman Bilici (57) ve amcasnn olu Mehmet Sait Bilicinin (29) cenazesi, yaknlar tarafndan Erci ilçesindeki Merkez Kara Yusuf Paa Camisine getirildi.

Öle vakti klnan namazn ardndan cenazeler, ambulansa tand. Tekbir getiren vatandalar, PKK alehine sloganlar att.

Seyyid Muhammed Kabristanlna getirilen iki içinin cenazesi, burada gözyalar arasnda topraa verildi. çilerden Abdurrahman Bilicinin 9, Mehmet Sait Bilicinin de 2 çocuu olduu örenildi.

CENAZE TÖREN DÜZENLEND

Cenaze törenine içilerin aileleri, Vali Mehmet Emin Bilmez, l Jandarma Komutan Tugeneral Yavuz Özfidan, TOK Bakan Ömer Bulut, l Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, çaldran Kaymakam Tekin Dundar, lçe Emniyet Müdürü Can Canda, lçe Jandarma Komutan Jandarma Yarbay Murat Acar, Alay Komutan Albay Kamil Tumba ve kurum amirleri ve çok sayda vatanda katld.

TERÖR HEDEFLER BOMBALANDI

Öte yandan, Irakn kuzeyindeki Zap ve Metina bölgelerine düzenlenen hava harekatlarnda, PKK örgütü tarafndan silah mevzii, barnak, snak ve mühimmat deposu olarak kullanlan hedefler vuruldu.

Milli Savunma Bakanlnn Twitter hesabndan yaplan açklamada, Irakn kuzeyindeki Hakurk bölgesinde devam eden Pençe Harekat ile koordineli olarak, Zap ve Metina bölgelerine hava harekatlar düzenlendii belirtildi.

Harekatlar sonucunda bölücü terör örgütü tarafndan silah mevzii, barnak, snak ve mühimmat deposu olarak kullanlan hedeflerin vurulduu bildirildi.

Ana Sayfaya Git