PKK konseyine şok operasyon

TÜRK Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) Kandil'e düzenlediği ortak operasyonda, PKK/KCK'nın sözde başkanlık ve yürütme konseyi üyelerinden Diyar Garip Muhammed etkisiz hale getirildi.

Haberler 08.07.2019 - 10:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TSK ve MT, geçen 27 Haziranda Irakn kuzeyindeki Kandile operasyon düzenledi. Operasyonda PKK/KCKnn sözde bakanlk konseyinin 7 üyesinden biri olan Diyar Garip Muhammed etkisiz hale getirildi. PKKnn sözde ana kararghnn bulunduu Kandilde ilk defa üst düzey bir PKKlnn bu operasyonla etkisiz hale getirildii örenildi.

IRAK SORUMLUSU

Güvenlik ve terör uzman Abdullah Aar, Twitterdan yapt açklamasnda, TSK-MT ortak operasyonuyla Kandilde etkisizletirilen Halmat Diyar kod Diyar Garip Muhammed, PKK üst 7lisinden biri ve Irak sorumlusu. Yani Sincar, Mahmur, tartmal bölgeler ve Iraktan Suriyeye yaplan sevkiyat ona bal. Yönettii, kontrol ettii PKK networkü çöküntüde ifadelerini kulland.

HAVA HAREKATI

Milli Savunma Bakanl (MSB), Pençe Harekt ile koordineli olarak, Irakn kuzeyindeki Zap ve Metina bölgelerine düzenlenen hava harektnda PKK hedeflerinin vurulduunu, 2 teröristin etkisiz hale getirildiini açklad.

Bakanlnn Twitter hesabndan yaplan açklamada, Pençe Harekt ile koordineli olarak, Irak kuzeyi Zap ve Metina bölgelerine düzenlenen hava harektlaryla PKK tarafndan silah mevzii, barnak ve snak olarak kullanlan hedefler vuruldu, 2 PKKl daha etkisiz hale getirildi denildi.

PKKLILARDAN BR GR KATEGORDEYM

çileri Bakanlnca rnakta düzenlenen operasyonda etkisiz hale getirilen 2 teröristten çektar kod adl Mehmet irin Arslann, terörden arananlar listesindeki gri kategoride yer ald açkland. Bakanln yazl açklamasnda, rnak Gabar Da krsalnda, l Jandarma Komutanlnca bugün gerçekletirilen hava destekli operasyonda, etkisiz hale getirilen 2 teröristten birinin; Terörden Arananlar Listesinde 300 bin TL ödülle gri kategoride yer alan, sözde Gabar cephesi maliye kurye ve lojistik birim sorumlusu ayn zamanda sözde Gabar cephesi beli yürütmede görevli, çektar kod adl Mehmet irin Arslan olduu tespit edilmitir denildi.

Ana Sayfaya Git