PKK Kulp'ta Çemberde!

Kulp ilçesinde PKK'lılar ve iş birlikçilerinin etkisiz hale getirilmesi amacıyla Yaylak köyü ile bağlı 7 mezrada sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Haberler 26.07.2018 - 09:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Güneydou illerinde PKKya yönelik operasyonlar aralksz olarak devam ediyor. Diyarbakrn Kulp ilçesinde sokaa çkma yasa ilan edilirken, anlurfa ve Hakkaride snrdan szma hazrl içerisinde olan 8 örgüt üyesi etkisiz hale getirildi.

KULPTA YASAK LAN EDLD

Valilikten yaplan açklamada, Kulp ilçesi snrlar içerisindeki dalk ve ormanlk alanda faaliyet yürüten, aralarnda üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduu deerlendirilen PKKl teröristler ve i birlikçilerinin etkisiz hale getirilmesi, bölgede teröristler tarafndan kullanlan snak, barnak, depo alanlar ve uçaksavar mevzilerinin tahrip edilmesi ve malzemelerinin ele geçirilmesi amacyla operasyon düzenlenecei bildirildi.

OPERASYONUN KAPSAMI GEN

Açklamada, operasyon icra edilecek bölgelerde halkn can ve mal güvenliinin salanmas, sivil vatandalarn zarar görmemesi amacyla l daresi Kanununun ilgili maddeleri gereince, ilçeye bal Yaylak Köyü ile eyhsalih, Nedrehu, Mezrasor, Simetok, Dalideri, Akçana ve Derik mezralarnda saat 11.00den itibaren ikinci bir duyuruya kadar sokaa çkma yasa ilan edildii belirtildi.

Söz konusu yasaa uyulmasnn vatandalarn can ve mal güvenlii yönünden önem tad ifade edilen açklamada, yasan sona erecei tarihin ayrca duyurulaca kaydedildi.

HALAR SINIRDA VURDU

Yüksekova 3. Piyade Tümen Komutanl 7. Alay Komutanlnn istihbari çalmalar sonucu, Kuzey Irak Avain Basyan bölgesinden PKKl 4 teröristin Yüksekova kiyaka köyüne szma giriiminde bulunduu HA ile tespit edildi. Bunun üzerine yer ve konumlar belirlenen teröristler bölgeye düzenlenen hava harekatyla vurularak etkisiz hale getirildi. Bölgedeki operasyonlar sürüyor.

CEYLANPINAR SINIRINDA

Güvenlik güçleri, snr bölgesinde yapt kontrollerde, terör örgütü PYD/PKKnn kontrolündeki Suriyenin Rasulayn bölgesinde, Ceylanpnara saldr hazrlnda olan bir grup terörist tespit etti.

Güvenlik güçleri, 4 teröristi silahl zrhl araçlarla ate altna alarak hale getirdi. Teröristlerin kulland gözetleme noktas da imha edildi.

Olayn ardndan Ceylanpnar snrnda alnan önlemleri artrld.

NUSAYBNDE SOKAA çIKMA YASAI

Mardinin Nusaybin ilçesi krsalnda PKKya yönelik sürdürülecek operasyonlar nedeniyle Yavruköy ve lkadm mahallelerinde sokaa çkma yasa ilan edildi.

Valilikten yaplan yazl açklamada, Nusaybin ilçesi krsal alannda faaliyet yürüten bölücü terör örgütü mensuplarn etkisiz hale getirmek, bölücü terör örgütü mensuplar tarafndan kullanld deerlendirilen snak ve barnaklarn bularak tahrip etmek maksadyla operasyon icra edilecei belirtilerek, Operasyon icra edilecek bölgede yaayan vatandalarmzn can ve mal güvenliini salamak amacyla; 5442 Sayl l daresi Kanununun ilgili maddeleri gereince; 25 Temmuz 2018 çaramba günü saat: 03.00 itibari ile limiz Nusaybin ilçesi ktrsal alannda bulunan Yavruköy ve lkadm mahalleleri ile snrl olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokaa çkma yasa ilan edilmitir.Söz konusu yasaa vatandalarmzn uymas kendi can ve mal güvenlikleri açsndan önem arz etmektedir denildi.

Ana Sayfaya Git