PKK üyeliği"nden 20 yıl hapis istemi

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen terör soruşturması kapsamında tutuklanan eski Kayapınar Belediye Başkanı Mehmet Ali Aydın hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan 20 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Haberler 31.12.2016 - 09:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnca DBPli Mehmet Ali Aydn hakknda hazrlanan iddianame, 8. Ar Ceza Mahkemesince kabul edildi. ddianamede, Aydnn silahl PKK/KCKnn sözde yasama meclisi olarak kabul edilen Demokratik Toplum Kongresi (DTK) üyesi olduu belirtildi.

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Konukevinde 14 Temmuz 2011de gerçekletirilen DTK kongresine katlan Aydnn burada konuma yapt ifade edilen iddianamede, Aydnn PKK/KCKnn talimatlar dorultusunda sözde özerlik ilan edilmesiyle ilgili DTK bünyesinde karar alma organ içerisinde yönetici konumda faaliyetlerde bulunduunun belirlendii vurguland.

- Aydnn PKK/KCK yöneticileriyle irtibat tespit edildi

DTK binasnda 4 Ekim 2012de yaplan toplantda C.Knn toplantdaki dier kiilerle yapt konumann içeriinin teknik araçlarla izleme ve dinleme sonucu çözüm tutanayla tespit edildii kaydedilen iddianamede, Aydnn Irakn Erbil kentinde PKK/KCK terör örgütü yöneticilerinin bulunduu bölgede kald ve bu kiilerle irtibat halinde olduu belirlenmitir. ifadesi yer ald.

ddianamede, gizli tank Baharn, Aydnn, Abdullah Öcalann talimatyla 2008 ylnda kurulan ve örgütün yürütme organ bünyesinde faaliyet gösteren DTK üyesi olduuna ilikin tehis ve beyanda bulunduu aktarld. ddianamede, Aydnn PKK/KCKnn çars üzerine katld miting ve gösterilere ilikin tespitlere de yer verildi.

- Yasaklanan kitap evinde çkt

Aydnn evindeki aramalarda çok sayda doküman ve kitabn çkt belirtilen iddianamede, Diyarbakr Zindanlar II isimli kitaba Diyarbakr 1. Sulh Ceza Hakimliinin kararyla el konulduu, kitabn datm ve satnn yasakland ve toplatlmasna karar verildii anmsatld.

ddianamede, kitap hakknda u ifadelere yer verildi:

Söz konusu kitapta Öcalann ideolojisini, terör örgütü mensuplarnn yaam tarzlarn anlatan ve halk, Türkiye Cumhuriyeti devletinin bölünmez bütünlüüne kar kin ve nefret besleyecek tarzda ideolojik içerikli fikirler ve terör örgütünün devlete kar faaliyetlerini hakl gösterir nitelikte yazlar olduu deerlendirilmitir. Aydnn ikametinde yaplan aramada ele geçirilen kitap, örgütsel nitelikte olduu için üphelinin PKK/KCK terör örgütünün hedef ve ideolojisini benimsedii anlalmtr.

ddianamede, Aydnn PKK/KCKnn hiyerarik yapsna dahil olduu, örgütün amaçlad suçun gerçekletirilmesi için kendisine verilen talimat ve çarlara uyarak hareket ettii gerekçesiyle örgüt üyesi olduunun anlald ifade edildi.

- stenilen ceza

ddianamede, eski Kayapnar Belediye Bakan Mehmet Ali Aydn hakknda silahl terör örgütüne üye olmak ve terör örgütü propagandas yapmak suçlarndan 8,5 yldan 20 yla kadar hapis cezas ile mahkumiyeti halinde Türk Ceza Kanununun ilgili maddesinde öngörülen hak yoksunluklarna da hükmedilmesi istendi. Terör soruturmas kapsamnda tutuklanan Aydn, çileri Bakanlnca görevden uzaklatrlmt.

Ana Sayfaya Git