PKK'da büyük kayıp!

Lice, Kulp, Silvan ve Hazro kırsalhındaki operasyon sona erdi. Örgüte büyük darbe vurulurken, çok sayıda sığınak imha edildi.

Haberler 22.01.2017 - 00:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dört gün önce Diyarbakrn Lice, Kulp, Silvan ve Hazro lçesi arasnda kalan dalk ve ormanlk alanda balatlan hava destekli kara operasyonu dün sabah sona erdi.

Operasyonda, çok sayda silah, mühimmat, yaam malzemesi, el yapm patlayc düzenei ve bol miktarda uyuturucu malzemesinin içerisinde bulunduu 10 snak kullanlmaz hale getirildi. 1i cezaevi firarisi olmak üzere 10 terör örgütü ibirlikçisi gözaltna alnd.

OPERASYON SONE ERD

Lice, Kulp, Silvan ve Hazro ilçeleri arasnda kalan bölgede faaliyet yürüten terör örgütü mensuplarnn etkisiz hale getirilmesi, örgütün kulland snaklarn tahrip edilmesi amacyla 18 Ocak tarihinde balatlan Bayrak 38 ehit Uzman Kdemli çavu Muhammed Said çelik Operasyonu sona erdi. Diyarbakr Valilii, 3 gün süren operasyon ile ilgili açklama yapt. Açklamada u bilgilere yer verildi:

VALKTEN AçIKLAMA

Diyarbakr ili Lice, Kulp, Silvan ve Hazro ilçeleri arasnda kalan dalk ve ormanlk alanda faaliyet yürüten bölücü terör örgütü mensuplarn etkisiz hale getirmek, bölgede bölücü terör örgütü mensuplar tarafndan kullanld deerlendirilen snak, barnak, depo alanlarn tahrip etmek ve malzemeleri ele geçirmek maksadyla, 18 Ocak 2017 çaramba günü balayan Bayrak-38 ehit Uzm.J.l.Kd.çv. Muhammed Said çelik Operasyonu 21 Ocak 2017 Cumartesi gecesi baaryla tamamlanmtr. cra edilen operasyon kapsamnda; 2 adet M-16 piyade tüfei, 3 adet m-16 piyade tüfei arjörü, 4 adet ak-47 kalenikof piyade tüfei arjörü, 120 adet m-16 piyade tüfei fiei, 70 adet ak-47 kalenikof piyade tüfei fiei, 1 adet 9 mmlik tabanca arjörü, 71 adet cam ie içerisinde hazrlanm konserve, 4 adet 12 kilogramlk mutfak tüpü, 4 adet piknik tüpü, 11 adet akü, bin 100 metre kablo ile yaklak 450 kilogram muhtelif yiyecek maddesi ile çok sayda mutfak malzemesi ve tbbi malzeme ele geçirilmitir.Operasyon kapsamnda 28 evde yaplan aramalarda, biri cezaevi firarisi olmak üzere 10 terör örgütü ibirlikçisinin gözaltna alnd belirtilen valilik açklamasnda, çok sayda silah, mühimmat ve uyuturucu maddesinin ele geçirildii ifade edilerek, u görülere yerverildi:

SIINAK VE GÖZALTI

Cumhuriyet Savclndan alnan adli arama kararna istinaden toplam (28) ev ve eklentilerinde adli arama faaliyeti icra edilmi, 1i cezaevi firarisi ile 9u üpheli bölücü terör örgütü ibirlikçisi olmak üzere toplam 10 ahs yakalanarak gözaltna alnm, bölücü terör örgütü mensuplarna ait 10 snak, 1 doal maara ile 9 malzeme depolama/yaam alan tespit edilmeyi müteakip kullanlamaz hale getirilmi, teroristlerce amonyum nitrat ve alüminyum tozu kullanlarak tuzaklanm 1 adet el yapm düzenei tespit edilmeyi müteakip Patlayc Madde mha Timi marifetiyle yerinde tahrip edilmitir. Narko-terörizmle mücadele kapsamnda; 103 çuval ve 20 jelikan bidon içerisinde yaklak 2 bin 507 kilo toz, 437 kilo kubar esrar olmak üzere toplam 2 bin 944 kilo uyuturucu madde ele geçirilmi olup, ele geçirilen malzemeler Cumhuriyet Savclnn talimat gereince muhafaza altna alnmtr. Bölgemizde yaayan vatandalarn huzur ve güvenliinin salanmas ve teröristle mücadele kapsamnda yürütülen çalmalara artan bir azim ve kararllkla devam edilmektedir.

Ana Sayfaya Git