PKK'da büyük şok

Tunceli'de MİT ve jandarmanın ortak operasyonunda, PKK'lı öldürüldü. Öldürülenlerden birinin örgütün 'sözde' Erzurum eyalet sorumlusu Medeni Sayılgan olduğu belirlendi.

Haberler 06.04.2018 - 08:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TUNCELnin Pülümür ilçesi krsalnda Milli stihbarat Tekilat (MT) ile jandarmann birlikte yürüttüü operasyonda, PKKl 7 terörist öldürüldü. çatmada 1 asker de yaraland. Öldürülen teröristlerden birinin terör örgütünün sözde Erzurum eyalet sorumlusu ve aranan teröristler listesinde krmz kategoride yer alan Medeni Saylgan olduu belirlendi.

MT ve l Jandarma Komutanlnn koordineli çalmasyla önceki gün Pülümür ilçesi krsalnda bir grup PKKlnn yeri belirlendi. Bölgeye düzenlenen operasyonda, güvenlik güçleri, örgüt üyeleriyle scak temas salad. çkan çatmada, 7 terörist ölü ele geçirildi. çatmada 1 asker de yaraland. Yaral asker, helikopterle çatma bölgesinden alnarak hastaneye kaldrld. Kolundan yaralanan askerin tedavisinin sürdüü bildirildi.

ÖLDÜRÜLEN TERÖRST, ÖRGÜTÜN SÖZDE SORUMLUSU çIKTI

Operasyonda öldürülen PKKllardan birinin örgütün sözde Erzurum eyalet sorumlusu Medeni Saylgan olduu belirlendi. çileri Bakanlnn aranan teröristler listesinde krmz kategoride yer alan Saylgann daha önce de örgütün sözde Amanoslar bölge sorumluluunu yapt belirtildi. Güvenlik güçlerinin bölgedeki geni çapl operasyonlarnn sürdüü bildirildi.

Ana Sayfaya Git