Pkk'da yaprak dökümü!

Sınır ötesi operasyonlar büyük darbe yiyen PKK/KCK'nın sözde üst düzey yöneticilerinin etkisiz hale getirilmesi, örgütte büyük ayrışmalara neden oldu.

Haberler 26.08.2018 - 11:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TSKnn snr ötesinde gerçekletirdii baarl operasyonlara dikkat çeken Hasan Kalyoncu Üniversitesi Öretim Görevlisi ve SETA Güvenlik Uzman Murat Aslan, Arazide yaprak dökümünün yaand sonbaharda, hedefler daha youn etki altna alnrken PKKnn da bir yaprak dökümüne girmesi muhtemel görünüyor dedi.

Türk Silahl Kuvvetlerinin (TSK) snr ötesinde gerçekletirdii baarl operasyonlar, terör örgütü PKKnn yurt içine terörist, silah, mühimmat ve patlayc madde aktarmasn engelledi. Geçen sene ile bu yln ilk 8 ay karlatrldnda Güneydoudaki terör olaylarnda azalma meydana geldi.

Terörle mücadele operasyonlarnn saysnn artt söz konusu dönemde etkisiz hale getirilen terörist saysnda ise azalma yaand. Güvenlik kaynaklar, artan operasyonlara ramen öldürülen terörist saysndaki azalmay etkili operasyonlara balad.

Yetkililer, terörist zayiat ve eylemlerindeki azalmann Kani Rash ve Hakurk bölgeleri bata olmak üzere snr ötesinde icra edilen baarl operasyonlarla örgütün yurt içine terörist, silah, mühimmat ve patlayc madde aktarmasnn engellenmesinden kaynaklandn belirtti.

SINIR ÖTESNE ÖNEML OPERASYON

Güvenlik güçleri, son olarak Irakn kuzeyine düzenledikleri operasyonla PKKnn elebalarndan, KCK yürütme konseyi üyesi Mam Zeki engali kod adl smail Özdeni etkisiz hale getirdi.

Terörle kaynanda mücadele kapsamnda MT ve TSK tarafndan düzenlenen ortak operasyonla ilk terör saldrlarn 15 Austos 1984te düzenleyen ve bu tarihi her yl propaganda malzemesi olarak kullanan PKKnn snr ötesindeki sözde lider kadrosuna 15 Austosta ar darbe indirildi. Operasyona Hakkarinin Yüksekova ilçesinde PKKl teröristlerin yola tuzaklad patlaycnn infilak ettirilmesi sonucu annesi Nurcan Karakaya ile ehit edilen 11 aylk Bedirhan Mustafa Karakayann ad verilmiti.

AYRIMA BÜYÜYOR

Son dönemdeki baarl operasyonlarla PKK/KCKnn sözde üst düzey yöneticileri ortadan kaldrlrken bölücü terör örgütü daha da güçsüzletirildi. Operasyonlar, örgütte büyük ayrmalara neden oldu.

Verilen kayplardan birbirlerini sorumlu tutan bölücü terör örgütü mensuplar, kendi aralarnda büyük tartmalar yaad. Bu durum, teslim olan teröristlerin ifadelerine de yansd. fadelere göre, terör örgütündeki büyük kayplar nedeniyle teröristler birbirlerini suçlamaya balad. Bölücü terör örgütü mensuplar, silah, mühimmat ve malzeme nakli yaptrdklar i birlikçilerinin de kendilerini sattklarn söyledi.

ZAYATLARINI GZLEMEYE çALIIYORLAR

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Öretim Görevlisi ve SETA Güvenlik Uzman Murat Aslan, güvenlik güçlerinin youn operasyonlar sonucu terör örgütünün geçmi yllara oranla çok daha zor hareket edebildiini söyledi. Operasyonlarn ardndan terör örgütünde önemli kayplarn yaandn belirten Aslan, bölücü terör örgütünün zayiatlarn gizlemeye ve mevcut üyelerini örgütten ayrlmamak için bask altnda tutmaya çaltn kaydetti. Özellikle eylül ve ekim aylarnda TSKnn bölücü terör örgütüne yönelik operasyonlarnn daha da artacan ifade eden Aslan, Terör örgütünün çözülmesi için tespit edilen kritik hedefler etkisiz hale getirecek. Arazide yaprak dökümünün yaand sonbaharda hedefler daha youn etki altna alnrken PKKnn da bir yaprak dökümüne girmesi muhtemel görünüyor. diye konutu.

Bu süreçte Türkiyenin yllarca dost ve müttefiki olduunu iddia eden devletlerin, bölücü terör örgütü PKKy yaatmak veya marjinalletirmek arasnda kalan tercihlerini netletirmek durumunda olduklarn dile getiren Aslan, Nihayetinde Türkiye, balad ii bitirecek ve bir muhasebe yaparak dost ve düman ayrmn tekrar tanmlayacak. dedi.

Ana Sayfaya Git