PKK'dan tutuklandı

ADANA'da, üniversitede PKK'ya eleman kazandırmak ve eylem planlamak amacıyla kırsalda eğitim aldığı ileri sürülen 21 yaşındaki Rengin Aslan, tutuklandı.

Haberler 05.01.2017 - 09:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Adana l Emniyet Müdürlüü Terör ve stihbarat ube müdürlüklerine bal ekipler, çukurova Üniversitesindeki (çÜ) terör örgütü PKK yandalarn güvenlik güçlerine kar silahl eylemlere hazrlamak ve kent genelinde izinsiz gösterileri arttrmay amaçlad iddia edilen Rengin Aslann Adanaya geldii bilgisini ald. Toplu tama araçlarnda yaplan denetimlerde Rengin Aslan üzerindeki sahte kimlikle, Alparslan Türke Bulvarnda belediye otobüsündeyken yakaland.

KANDLE GDECEKT

Terörle Mücadele ube Müdürlüüne götürülerek sorgulanan üphelinin, Mardin ve Diyarbakrda katld çeitli terör eylemleri nedeniyle arand, Suriyede silahl ve siyasi eitim ald öne sürüldü.

Aslann Mula Üniversitesinde örenciyken 2 yl önce örgüte katld ve yaklak 1 ay önce Türkiyeye giri yapt saptand. Terör örgütünün da kadrosunda siyasi kanatta olduu ileri sürülen üpheli, sorgusunun ardndan çkarld mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Ana Sayfaya Git