PKK'lı korkmazın gömülü heykeli!

DİYARBAKIR'ın Lice İlçesi'nde güvenlik güçlerinin PKK'ya yönelik gerçekleştirdiği operasyonda, çok sayıda silah ve patlayıcı düzeneği ile PKK'nın sözde eski komutanlarından Mahsum Korkmaz'ın toprağa gömülü heykeli ele geçirildi.

Haberler 23.03.2017 - 09:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Lice lçesi Dibekköy ve Yolçat Köyü mülki snrlar içerisinde 20 Mart 2017 Pazartesi günü saat 22.00da balayan özel birlik operasyonu ile ilgili yazl açklama yapan Diyarbakr Valilii, operasyonun baaryla tamamlandn duyurdu. Operasyonda çok sayda silah, mühimmat ve patlayc ile PKKnn sözde eski komutanlarndan terörist Mahsum Korkmazn bir heykelinin de bulunduu belirtilen Valilik açklamasnda, u bilgiler verildi:

PATLAYICI ELE GEçRLD

cra edilen operasyon kapsamnda, bölücü terör örgütü mensuplarna ait 2 adet G-3 piyade tüfei, 2 adet AK-47 Kalenikof piyade tüfei, 1 adet M-1 piyade tüfei, 1 adet keskin nianc dürbünü, 5 adet AK-47 Kalenikof piyade tüfeine ait yedek parça, topraa gömülü vaziyette terörist Mahsun Korkmaza ait 1 adet heykel, 2 adet rüzgar ölçer, 1 adet örgüt kimlii, 1 adet frekans tespit cihaz, 40 çift ayakkab, 1 adet simkart, 20 adet tbbi malzeme, 650 kilo muhtelif yiyecek maddesi ve çok sayda yaam malzemesi ile örgütsel doküman ele geçirilmi. Bölücü terör örgütü mensuplarna ait 2 snak ve 1 doal maara tespit edilmeyi müteakip kullanlamaz hale getirilmi, maara ve snaklar içerisinde bulunan yaam ve giyim malzemeleri Cumhuriyet Savclnn talimat gereince yerinde imha edildi. Teroristlerce 450 kilo amonyum nitrat ve alüminyum tozu kullanlarak tuzaklanm 6 adet el yapm patlayc düzenei, 10 adet mutfak tüpü, 500 metre kablo, 2 adet pil blou tespit edilmeyi müteakip, Patlayc Madde mha Timi marifetiyle yerinde tahrip edilmitir. Cumhuriyet Savcln talimat ile ele geçirilen malzemelere el konulmu olup, operasyon ile ilgili adli ilemlere devam edilmektedir. Bölgemizde yaayan vatandalarn huzur ve güvenliinin salanmas ve teröristle mücadele kapsamnda yürütülen çalmalara artan bir azim ve kararllkla devam edilmektedir.

Ana Sayfaya Git