PKK'lı teröristler yayla evlerinden erzak çaldı

Gümüşhane'nin Kürtün ilçesi sınırlarında bulunan Damlıköy Yaylası’nda, PKK mensupları, pencerelerini ve kapılarını kırarak girdikleri 2 evden erzak çaldı.

Haberler 11.05.2018 - 09:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dou Karadeniz Bölgesinde, terör olaylar sonras bir bölümü yakalanan ve saylarnn azald belirlenen teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için özellikle krsal alanlarda yürütülen geni çapl operasyonlar sürdürülüyor. Gümühane- Trabzon snr krsalnda, geçen ay, teröristler ile güvenlik güçleri arasnda salanan scak temasn ardndan özellikle Gümühane, Trabzon ve Giresunda terör örgütü PKKya yönelik operasyonlar younlatrld. Arazide Polis ve Jandarma Özel Harekat timlerine destek verilmek üzere gönüllü korucu uygulamas da balatld. JÖH ve PÖH timlerinin de katld operasyonlarda zrhl askeri araçlar ile insansz hava araçlar (HA) da kullanlarak, krsal alanlarda bulunan yayla evleri, ormanlklar ve dere yataklar didik didik arand.

YAYLA EVLERNE GRDLER

Operasyonlar kapsamnda yetkililerin, yöre halkna özellikle krsal alan ve yayla evlerinde erzak ile yaamsal malzeme braklmamas yönündeki uyarlarna ramen bölgedeki bir grup terörist, 2 yayla evine girerek erzak çald. Hareket kabiliyeti daralan ve yiyecek sknts yaayan teröristler, Gümühanenin Kürtün ilçesi snrlarnda, Tonya ve Vakfkebir ilçe halknn oturduu Damlköy Yaylasnda pencere ve kaplara zarar vererek girdikleri evlerden yiyecek çald. Olayn ardndan Gümühane ve Trabzondan gelen askeri yetkililer, evlerde incelemelerde bulundu.

YYECEK NE VARSA ALDILAR

Evinden yiyecek çalnan Neat Aydn, penceresinin zorlanarak, açld ve pencereden eve girildiini söyledi. Yiyecekleri Ramazan ay için yaylaya getirdiini anlatan Aydn, Pencerenin kapa kapalyd. lk önce kapa sonra levyeyle birlikte pencereyi açtlar. Mutfak ve odalara girdiler; ne varsa yiyecek aldlar, çktlar. çkarken belli olmayacak ekilde pencereyi kapattlar. Eimle eve geldiimizde, bir baktk mutfak darmadank. çeride bulunan yiyecek ne varsa toplayp gittiler. Baka bir eye zarar vermediler. Mutfakta bulunan dolabn dört tane gözünü açtlar, buzdolabnda ve masann üzerinde bulunan un çuvallarn aldlar, mutfak dolabnda bulunan bal, pekmez, çay ve ekerleri aldlar. Ramazan burada geçirmek için yiyecekleri buraya getirdim. Yaylada 10-15 gün kalacaktm. Yayladan köye indim, tekrar yaylaya geldiimde evin açldn gördüm dedi.

Ana Sayfaya Git