Pkk'lıdan annelere mektup!

PKK'dan kaçarak teslim olan terörist Ş.G, bulunduğu cezaevinden, 60 gündür evlat nöbeti tutan Diyarbakır annelerine mektup yazdı.

Haberler 02.11.2019 - 10:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

PKKdan kaçarak teslim olan .G, isimli örgüt üyesi, bulunduu cezaevinden, 60 gündür evlat nöbeti tutan Diyarbakr annelerine mektup yazarak destek oldu.

Daa kaçrlan çocuklar için HDP l Bakanl önünde oturma eylemi balatan Diyarbakr annelerinin evlat nöbeti, 60nc gününde devam ediyor. PKKdan kaçp teslim olduktan sonra tutuklanan terörist .G, cezaevinden, 60 gündür evlat nöbeti tutan Diyarbakr annelerine mektup gönderdi.

Mektupta, Diyarbakr annelerinin eylemine destek verdiini belirten .G, Günlerdir evlatlar için nöbette olan tüm anne ve babalar, her eyden önce onurlu ve hakl bulduum eyleminizi ve sizleri saygyla selamlyorum. Allah yardmcnz olsun. Evlatlarnz için yaam olduunuz ayrln ve bununla beraber acnzn tarifi elbette mümkün deildir. çünkü yllar önce ben de sizin evlatlarnz gibi terör örgütünün tuzana dümütüm ve aileme ac yaatlmt. çok ükür kaçp devlete teslim oldum. ifadelerini kulland.

PKKnn özellikle Dou ve Güneydouda halka zulümden baka bir ey sunmadn dile getiren .G, Terör zulmünden dolay çok aclar yaand. Terör örgütü, Kürtlerin youn yaad bölgede okullar yakt, öretmenleri ehit etti, çocuk ve yal demeden insanlar katletti, karakol basp askeri ehit etti. Tüm bunlar sözde özgürlük hareketi ad altnda Kürtleri kandrarak yapt. deerlendirmesinde bulundu.

Diyarbakr annelerinin eyleminin hakl olduunu belirten .G, mektubunda, Deerli anne ve babalar, teröre ve onun destekçilerine bir darbe de siz vurdunuz. Hacire Anne ile balayan bu mücadeleyi devam ettirdiniz. Bu onurlu ve erefli mücadelenizin sonunda evlatlarnz terörün elinden alarak bu ülkeye getireceinize inanyorum. ifadelerine yer verdi.

- Mektup Diyarbakr annelerini duygulandrd

Oturma eylemini 60 gündür sürdüren aileler de mektubun kendilerini duygulandrdn söyledi.

Daa kaçrlan olu Vedat için oturma eyleminde bulunan ehmus Kaya, Mektubun içeriinde kandrldn, onlara katldn ifade ediyor. nallah bu mektup herkese örnek olur. nallah buradaki ailelerin, annelerin, babalarn çocuklar da bir frsat bulup kaçar, devlete snr. diye konutu.

Annelerden Mevlüde Üçda da teslim olan .Gnin, mektubuyla aclarna ortak olduunu anlatt.

Olu Ramazana seslenen Üçda, Olum Ramazan eer beni görüyorsan, sesime kulak ver. Ne olursun o silahlarn al göm. Devlet güçlerimize teslim ol, devletimiz güçlüdür, o seni kurtarp ailene teslim eder. Olum bak, orada bir kii terör örgütüne katlm ama pimanln dile getiriyor. Diyor ki Dada deilim, hapishanedeyim, ileride çkacam, aileme kavuacam. Olum gelip pimanlktan faydalanrsan devletim seni hapse atmayacaktr, bizim elimize verecektir. Kimse seni kandrmasn, kapm sonuna kadar açk. ifadelerini kulland.

Vatani görevi için usta birliine giderken 2 Ekim 2015te Tuncelinin Pülümür ilçesinde teröristlerce kaçrlan olu Müslüm için eyleme katlan evket Altnta da mektupla umutlarnn daha da arttn ifade etti.

nançlarnn daha da kuvvetlendiini belirten Altnta, Birliimizi, beraberliimizi daha da pekitirdi, bu tür mektuplar bekliyoruz. Dadakiler gerçei er veya geç göreceklerdir, gelip teslim olacaklardr. Bu mektuptan cesaret alp, inançlarn deitirip gerçei göreceklerdir. Bu mektubun onlara k olmasn dilerim. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git