PKK'lılardan "köylülere güvenmeyin" çağrısı

Mardin'de güvenlik güçlerinin vatandaş desteğiyle yürüttüğü operasyonlarla ağır darbe alan PKK'lıların "köylülere güvenmeyin" uyarısı telsiz konuşmalarında yer aldı.

Haberler 09.12.2016 - 09:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Güvenlik kaynaklarndan alnan bilgiye göre, bir ylda Nusaybin, Dargeçit ve Derik ilçelerinde güvenlik güçlerince yürütülen baarl operasyonlarda, 600ü akn etkisiz hale getirildi.

Vatandalarn destei ve ihbar ile PKKya ar darbe vurulan operasyonlar sonucu yerleim yerleri temizlendi, tuzaklanan hain patlayclar bir bir imha edildi.

- Köylülere güvenmeyin

Yaam hiçe sayan, huzuru hedef alan saldrlar gerçekletiren PKK, halk destei bulamad için ehirlerde tutunamad.

Da kadrosunun etkisiz hale getirildii müterek operasyonlarda köeye skan teröristler ya gruplar halinde teslim oldu ya da farkl tarihlerde gruplar halinde ilçelerden kaçmaya teebbüs etti.

Baarl operasyonlarla köeye skan PKKllarn çaresizlii telsiz konumalarna yansd.

Hareket kabiliyeti azalan teröristlerin telsiz konumalarnda, köylülere güvenmeyin çarsnda bulunduu belirlendi.

- PKKnn sözde sorumlular etkisiz hale getirilmiti

Mardinde etkisiz hale getirilen örgüt üyeleri arasnda, Botan kod adl Fazl Atan, sözde Dargeçit sorumlusu Rezzan kod adl rfan Erol, sözde Savur sorumlusu Mazlum kod adl Selahattin Arasan, Firaz kod adl sözde Bagok sorumlusu, Helvest kod adl Hiva çavin de bulunuyordu.

Operasyonlarda ayrca örgütün sözde Nusaybin ikinci sorumlusu Kava kod adl Veysi Akgün, 23 Maysta etkisiz hale getirilmi, örgütün sözde Nusaybin sorumlusu Hebatkar-Karker kod adl Zamani çamak ise 30 Maysta ölü ele geçirilmiti.

Hakknda 32 suç kayd bulunan çamakn, 2012den itibaren sözde Mardin sorumlusu olarak faaliyet yürüttüü ve Ocak 2016dan bu yana Nusaybinde terör örgütünün sözde sorumlusu olduu kaydedilmiti.

çamakn aranan teröristler listesinde de turuncu kategoride yer ald bildirilmiti.

- Arananlar listesinde gri kategoride yer alyordu

Mardinin Nusaybin ilçesinde geçen hafta emniyet ve jandarma ekiplerince düzenlenen, ehit Güvenlik Korucusu Hasan Gündüz Operasyonunda, aralarnda örgütün sözde Mardin sorumlusu, Seyit Reo kod adl Hasan Turann da bulunduu 5 terörist etkisiz hale getirilmiti.

çileri Bakanlnn ödül yönetmelii kapsamnda aranan teröristler listesinde gri kategoride yer alan Hasan Turan için 300 bin lira ödül konmutu. Ayn operasyonda etkisiz hale getirilen örgütün sözde Mardin sorumlusu Hasan Turann yardmcs olduu belirlenen Musa kod adl teröristin ise 24 Kasmda Adana Valilii otoparknda bomba yüklü aracn infilak ettirilmesi sonucu 2 kiinin hayatn kaybettii, 33 kiinin yaraland saldry planlad belirlenmiti.

Ana Sayfaya Git