PKK'lıların el yapımı patlayıcı şeması bulundu

Siirt'in Eruh ilçesi kırsalında PKK'ya yönelik operasyonda, el yapımı patlayıcıların hazırlanması için kullanılan elektronik devrelerin şemasının yer aldığı not defteri bulundu, 4 sığınak ve mağara tespit edildi.

Haberler 14.03.2019 - 10:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Siirtin Eruh ilçesi krsalnda PKKya yönelik operasyonda, el yapm patlayclarn hazrlanmas için kullanlan elektronik devrelerin emasnn yer ald not defteri bulundu, 4 snak ve maara kullanlamaz hale getirildi.

Valilikten yaplan açklamaya göre, l Jandarma Komutanl ekiplerince, Eruh ilçesine bal Payaml köyü krsalndaki eyh Ömer Da bölgesinde, PKK mensuplarnn etkisiz hale getirilmesi ve muhtemel barnma alanlarnn imha edilmesi amacyla ehit Jandarma Uzman çavu Faruk Yüksel Operasyonu gerçekletirildi.

PATLAYICI EMASI

Jandarmann mayn arama köpei Postann da katld operasyonda, teröristlerce kullanlan biri 3 odal, biri 300 metre uzunluunda 4 snak ve maara tespit edildi.

Snak ve maaralarda yaplan aramada, el yapm patlayclarn hazrlanmas için kullanlan elektronik devrelerin emasnn yer ald not defteri, 4,5 kilogram C4 patlayc, anti tank roketatar mühimmat, anti personel roketatar mühimmat, 3 roketatar sevk fiei, el yapm patlayc rnga düzenei, 10 kilogram amonyum nitrat gübre, 2 pil blou, akü, radyo, video oynatc, yaam malzemesi ve örgütsel doküman ele geçirildi. Ele geçirilen malzemelerden delil nitelii tayanlar muhafaza altna alnd, dierleri ise cumhuriyet savcsnn talimatyla imha edildi. Snak ve maaralar kullanlamaz hale getirildi.

Ana Sayfaya Git