PKK'nın 20 yıllık sırrı!

Mardin'de 'Kıran-2' operasyonu kapsamında ele geçirilen bilgisayarda PKK'nın bölgede yaptığı son 20 yıllık saldırı ve eylemlerin yer aldığı arşiv ele geçirildi. Arşivde yapılan kapsamlı incelemede örgüt üyeleri, üst düzey devlet yöneticilerine yönelik suikast talimatı verildiği ortaya çıktı.

Haberler 25.09.2019 - 09:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanlnca, 28 Austosta Mardin, rnak ve Batmanda 117 timin katlmyla PKKya yönelik balatlan Kran-2 operasyonu devam ediyor. 22- 23 Eylülde 41 timin katlmyla Nusaybin ilçesindeki Bagok krsalnda düzenlenen operasyonun ayrntlar da ortaya çkt. Operasyon srasnda teröristlerin kulland tespit edilen 7 snak ve 1 depoda güvenlik güçlerince yaplan aramada ele geçirilen bilgisayar, güvenlik güçlerince incelemeye alnd.

ÜST DÜZEY DEVLET YÖNETCLERNE SUKAST TALMATI

Bilgisayarda yaplan incelemede, PKKnn bölgede yapt son 20 yllk saldr ve eylem arivine ulald. Arivde yaplan kapsaml incelemede teröristlere, üst düzey devlet yöneticilerine yönelik suikast talimat verildii ortaya çkt.

KMYASAL FÜNYELER KRMNAL NCELEMEYE ALINDI

Teröristlerin kulland snak ve depoda terör örgütüne ait çok sayda silah ve mühimmatn yan sra kalem eklinde kimyasal 8 fünye ele geçirildi. Ele geçirilen kimyasal 8 fünyenin 6s olay yerinde imha edilirken, 2si ayrntl incelenmek üzere Kriminal Daire Bakanlna gönderildi. Genelkurmay Bakanlna bal Kriminal Daire Bakanlndan edinilen bilgilere göre, kalem eklindeki kimyasal fünye, içerisine konulduu el yapm patlaycy 45 dakika sonra infilak ettirme özellii tayor. Kalemler, x-ray cihaznda tespit edilemedii için saldrlarda kullanlma ihtimali üzerinde duruluyor.

KNC DEFA FÜZE YAKALANDI

Ayn operasyonda ele geçirilen 2 adet Rus yapm Metis M-1 füze ateleyicisinin de ilk defa iki yl önce Nusaybinde terör örgütü tarafndan kullanld ve karadan karaya, karadan havaya hedefi vurma özellii tayan anti tank füzesi olduu tespit edildi.

Ana Sayfaya Git