PKK'nın "Karacadağ katliamı" unutulmadı

PKK tarafından Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde gerçekleştirilen ve 2'si çocuk 10 kişinin ölümüne, 30 kişinin yaralanmasına neden olan "Karacadağ katliamı" aradan geçen 23 yıla rağmen unutulmadı.

Haberler 11.03.2017 - 01:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

lçeye bal Yllarca köyünde 10 Mart 1994te bayram alveriine giden köylülerin bulunduu minibüsün geçii srasnda PKKl teröristler önceden yola tuzakladklar patlaycy infilak ettirdii katliamda yitirilen 10 kiinin acs ilk günkü gibi taze. Üzerinden geçen 23 yla ramen katliama tanklk edenler ile hayatn kaybedenlerin yaknlar her yl 10 Martta bu acy derinden yayor.

- Onlara boyun emedik

Katliamda bacandan ar yaralanan minibüs oförü Sinan Kaya, AA muhabirine yapt açklamada, bayrama ksa bir zaman kald için o gün köyden yolcu saysnn fazla olduunu söyledi.

Köy yolundan ana yola çkarken mayn patladn ifade eden Kaya, gözünü hastanede açtn ve o ana ilikin bir ey hatrlamadn belirtti.

Yaknlarnn kaybedilenleri önce söylemediini daha sonra anlattn dile getiren Kaya, yaam boyunca 3 maynl saldrya maruz kaldn aktard.

Kaya, iki saldrdan ans eseri kurtulduunu, son saldrda ise kardelerini kaybettiini aktararak, unlar kaydetti: Minibüsün içinde 40a yakn yolcu vard. Köylüleri bayram alveriine götürüyordum. Kimisi bayram ekeri kimisi çocuuna elbise veya ayakkab alacakt. O yoldan her geçtiimde sanki bu olay yeni olmu gibi oluyorum. Ölünceye kadar bunu unutmayz. Terör örgütü PKKy lanetliyorum. PKK Müslüman olduumuz için bize bu katliam yapt. PKK Müslümanlardan nefret ediyor, namaz klan ve camiye giden kiilere tahammül edemiyorlar. O yüzden yolumuza mayn döediler. Terör örgütü bize, Ya boyun eersiniz, ya da sizi yok ederiz. dedi. Biz onlara boyun emedik. erefimizle yayoruz, onlara ödün vermedik. Hepimiz ölsek de onlar bu bölgede barndrmayz. çoluk çocuk demeden katliam yaptlar.

- Köylerimize baskn yapp, yollarmza mayn döediler

Katliamda bir olunu ve yeenini kaybeden Abdurrahman Gülçer, PKKnn köylerine gelip, vatandalar bask altna almak istediini belirtti. Hayatn kaybeden olu ile camide çocuklara Kuran dersi verdiini anlatan Kaya, O gece Kadir Gecesi olduu için yatmadk, ders yaptk. Benim çocuum ve kardeimin olu köydeki çocuklar toplayp camiye getiriyordu. Bize teslim olmadmz takdirde yaama hakkmzn olmadn belirttiler. Biz de onlara Müslüman olduumuzu ancak bamz Allaha eeceimizi belirttik. Onlar kabul etmedik, onlar da köylerimize baskn yapp, yollarmza mayn döediler. diye konutu.

Gülçer, terör örgütünün bakalar tarafndan kullanldna iaret ederek, yaadklar acnn unutulmaz olduunu vurgulad. Köy basknna kar geceleri nöbet tuttuklarna iaret eden Gülçer, PKKl teröristleri köylerimizden kovduk. Ondan sonra onlar köyümüzün yoluna mayn döediler, arabalarmz taradlar ve köyümüze baskn yaptlar. ifadelerini kulland. Patlamada ar yaralanan Seyithan Akman, saldrda damad ve kaynbiraderinin hayatn kaybettiini söyledi. Katliam her hatrladnda gözyalarn tutamadn bildiren Akman, aradan ne kadar zaman geçerse geçsin bu acy unutmayacaklarn belirtti.

Akman, patlama srasnda minibüsün camndan frladklarn vurgulayarak, belinden ar yaralandn hala da tam anlamyla düzelemediini dile getirdi. Saldrda 11 yandaki kardeini ve amcasnn olunu kaybeden Mehmet Tahir Gülçer, yaralananlarn ise psikolojisinin bozulduunu belirtti. Bu bölgeye PKK musallat oldu. Yal ve çocuk dinlemeden herkesi katlettiler. Biz Kürt davas yürütüyoruz. diyorlar ama gelip Kürtleri öldürüyorlar. Kimin çkar varsa PKKy kullanyor. nancmzdan dolay PKKya boun emedik. diyen Gülçer, 2014 ylndaki 6-7 Ekim olaylarnda da PKKnn gerçek yüzünün ortaya çktn vurgulad.

- Ömrüm boyunca yaptklar zulmü unutmayacam

Saldrda olunu kaybeden kendisi de yaralanan Naile Gülçer, sürekli olunun mezarna gittiini anlatt. PKK gelip bizden çocuklarmz istedi, vermedik. ifadesini kullanan Gülçer, olunun küçük yana ramen Kuran- Kerim okuduunu, namaz kldn belirtti. Terör saldrsnda 11 yandaki olunu kaybeden Havva Gülçer de, yaad acnn tarifsiz olduunu aktard. Olunun çalkan ve terbiyeli bir çocuk olduunu, olay günü akam köyün camisinde lokum datmay düündüünü bildiren Gülçer, Yeter artk yaptklar zulümlere son versinler. Ömrüm boyunca yaptklar zulmü unutmayacam. Olum paramparça oldu, bunu nasl unuturum. Her zaman aklmzda. Allah hakkmz onlarda brakmasn. Müslüman olsalard bu zulmü yaparlar myd? eklinde konutu. PKKnn insanlktan nasibini almadna iaret eden Gülçer, her eye ramen onlara boyun emediklerini dile getirdi.

Ana Sayfaya Git