PKK'nın katlettiği siviller unutulmadı

Çınar'da 24 yıl önce bayram alışverişine giderken PKK'lılarca yola döşenen mayının patlaması sonucu hayatını kaybeden 9 kişi anıldı.

Haberler 12.03.2018 - 09:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn çnar ilçesinde 24 yl önce PKKllarca yola döenen maynn patlamas sonucu yaamn yitiren 9 kii anld.

ehitler Kervan Platformunca, Yllarca Mahallesinde düzenlenen ve Kuran- Kerim tilavetiyle balayan programda konuan Abdurrahman Gülçer, saldrda hayatn kaybeden 9 kiiden 2sinin çocuk olduunu söyledi. O dönem örgüt üyeleri yollara döedii maynl tuzaklarla hain saldrlar gerçekletirdiini vurgulayan Gülçer, unlar dile getirdi:

9 K YAAMINI YTRMT

Daha önce de birçok kez mayn brakld onlar fark etmitik ancak bunu fark edemedik. Bu insanlara yaplan zulmün sebebi de Müslüman olmamz, hayatmz Kuran ve sünnete göre yaamak istememizden dolaydr. Daha öncesinde birçok kez tehdit edildik, saldrya maruz kaldk, fakat kesinlikle slamdan taviz vermedik.

Dua ile sona programa Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Bakan Yardmclar Bahattin Temel, Vedat Turgut ve Erdal Elibüyük de katld. Bayram alveriine giden köylülerin bulunduu minibüsün geçii srasnda 10 Mart1994te PKKllarca daha önceden yola tuzaklanan patlaycnn infilak etmesi sonucu 2si çocuk 9 kii hayatn kaybetmiti.

Ana Sayfaya Git