PKK'nın mahkeme salonu iddiası!

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde düzenlenen operasyonda Yalaza köyünde, terör örgütünün sözde "mahkeme" olarak kullandığı 4 katlı binanın güvenlik güçlerince yıkımı gerçekleştirildi.

Haberler 14.04.2017 - 09:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Lice ilçesinde PKKya yönelik operasyonda örgütün sözde, mahkeme olarak kulland bina güvenlik güçlerince ykld.

Lice, Kocaköy ve Hazro ilçelerinde 14 krsal mahallede 06.00da ilan edilen sokaa çkma yasann ardndan söz konusu bölgede faaliyet yürüten PKKl teröristler ve ibirlikçilerinin etkisiz hale getirilmesi, bölgede teröristlerce kullanld deerlendirilen snak, barnak, depo alanlar, uçaksavar mevzilerinin tahrip edilmesi ve malzemelerinin ele geçirilmesi amacyla güvenlik güçlerince operasyon düzenlendi.

Operasyon kapsamnda Licenin Yalaza köyünde bulunan terör örgütünün sözde, mahkeme olarak kulland 4 katl binann güvenlik güçlerince ykm gerçekletirildi.

KÜRTçE ETM VERECEKT

Söz konusu binada 11 Eylül 2014te Kürtçe eitim verecei öne sürülmü, okulla ilgili tespit çalmas yapan kaymakamlk ve tapu müdürlüünce gerçekletirilen incelemede, okula ait herhangi bir emareye rastlanmamt.

Bu arada incelemeye gelen görevlilerin güvenliini salayan jandarma ekiplerine terör örgütü mensuplarnca taciz atei açlm, jandarma ekipleri de taciz ateine karlk vermiti.

Olaylar srasnda güvenlik güçlerine ait 12 araçta hasar meydana gelmiti.

Ana Sayfaya Git