PKK'nın "sığınacak yeri" kalmadı

PKK'ya yönelik "her noktada, her şartta operasyon" stratejisinin benimsendiği yeni mücadele konsepti gereği yapılan kara ve hava operasyonları ile kanlı örgüte "sığınılacak" yer bırakılmıyor.

Haberler 01.12.2016 - 09:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

PKK mensuplarnn k üslenmesi için hazrlad snaklar, güvenlik güçleri tarafndan yerle bir edildi. Kara ve hava operasyonlarnda, 451 snak, içindeki çok sayda mühimmat ve tonlarca yaam malzemesi ele geçirildi.

Örgüt Türkiye snrlar içerisinde k üslenmesine geçtii noktalar mercek altna alan güvenlik güçleri, yaam malzemeleri ile mühimmatlarn stokland snaklar bir bir tespit etti. Bu alanlara operasyon düzenleyen komando ve özel birlikler, kanl örgüt mensuplarnn kn çetin koullarnda snabilecekleri yerleri imha etti.

1 Ocak-28 Kasm 2016 tarihleri arasnda belirlenen snaklarda, farkl marka ve çaptaki 189 piyade tüfei, bu silahlara ait 97 bin 350 fiek, bomba yapmnda kullanlan 40 bin 960 kilogram amonyum nitrat, 207 el yapm patlayc (EYP), 338 el bombas, 376 roketatar, milyonlarca kök Hint keneviri, uyuturucu haplar, kyafetler ve onlarca ton yaam malzemeleri ele geçirildi.

- Antalya ve Gümühanede de snak

Sonbaharla birlikte snaklara çekilen örgüt militanlar, k aylarn buralarda geçiriyor. Bu süreçte ideolojik eitimin yan sra, kanl eylemlerin hazrlklarn da sürdüren teröristler, ilkbaharla birlikte yer üstüne çkyor. Silahl terör örgütü PKK, Türkiye snrlar içerisinde k üslenmesini genellikle çukurca Kaletepe, Yüksekova, Cudi, Gabar, Tendürek alanlar ile Silopi, Lice, Kulp, enyayla, Ovack, Bingöl, Van Saray, Özalp, Bakale, Bitlis Mutki ve Hizan krsalnda yürütüyor.

Yl içinde yaplan baarl operasyonlar sonucunda; Diyarbakrda 118, Bingölde 66, Bitliste 52, Tuncelide 43, Muta 29, Hakkaride 26, Batmanda 23, rnakta 25, Mardinde 14, Karsta 18, Gümühanede 6 Ar, Van ve zmirde 5er, Idr ve Siirtte 4er, Osmaniye ve Erzurumda 3er, Antalyada ise 2 snak tespit edilerek içindeki malzemelerle birlikte imha edildi.

Böylece k kaypsz geçirmek için uraan kanl örgüte, her noktada, her artta operasyon stratejisi gerei icra edilen operasyonlarla snlacak yer braklmad. Öyle ki uzun yllardan beri girilmez ve ulalamaz denilen birçok noktada operasyon yapan özel birlikler, bölücü örgüte ar kayplar verdirdi.

Öte yandan silahl PKKllar için 2016, tarihinin en ar kayplarn verdii yl oldu. Krsaldan ehir merkezlerine tad çatmalarla balayan süreçte binlerce kayp veren örgüt, militanlarn saklandklar snaklarda da koruyamad.

Ana Sayfaya Git