PKK'nın sorumlu kademesi şokta!

İki yılda, YPG/PKK'ya yönelik yurt içi ve dışında düzenleneni operasyonlarda, örgütün sözde bölge, cephe, alan ve grup sorumlularından oluşan, aralarında "arananlar" listesinde olan 170 örgüt sorumlusu etkisiz hale getirdi.

Haberler 21.07.2018 - 09:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Etkisiz hale getirilen teröristler arasnda Bakanlk listesinde krmz kategoride yer alan Hülya Erolu, Medeni Saylgan, Seyithan Sinet, Yusuf ek ve Birdal Burhanlnn yan sra örgütün lojistik sorumlusu Hasan çakmak da bulunuyor

PKKnn sözde skandinavya sorumlusu olan ve krmz bültenle aranan terörist ise Türkiyeye iade edilmek üzere Danimarkada yakaland

Artvinde 2016da CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolunun konvoyuna saldrarak jandarma er Fatih çayban ehit eden örgüt mensuplarndan biri ile Trabzonun Maçka ilçesinde geçen yl austosta çkan çatmada 15 yandaki Eren Bülbülü ehit düüren teröristler arasnda yer alan ve krmz kategoride aranan PKKnn sözde Karadeniz bölge sorumlusu Zeynel kod adl Mehmet Yakr da etkisiz hale getirildi

Güvenlik güçlerince YPG/PKKya yönelik 1 Eylül 2016-19 Temmuz 2018 tarihlerinde düzenlenen operasyonlarda, çileri Bakanlnn Aranan Teröristler Listesinde yer alanlarn da aralarnda bulunduu yaklak 170 sözde sorumlu terörist etkisiz hale getirildi.

PKKya yönelik operasyonlarn aralksz sürdüren güvenlik güçleri, PKKnn üs olarak kullanmak istedii Hakkari, Bitlis, Tunceli, rnak ve Diyarbakr krsal bata olmak üzere Dou ve Güneydou Anadolu bölgeleri ile snr ötesinde youn ekilde operasyon yürütüyor. Amansz takibe alan güvenlik güçleri, havadan sava uçaklar, helikopterler, silahl ve silahsz insansz hava araçlar, karadan da top atlar, termal kameralar ve zrhl araçlarla örgüte yönelik baarl operasyonlar düzenliyor.

- Yaklak 170 sözde sorumlu öldürüldü

Katlmn azalmas ve üst üste çok sayda kayp verilmesiyle örgüt içinde panik yaand. Eylemlerini gerçekletirecek eleman bulamayan terör örgütü, uzun yllar silahl çatmaya girmeyen sözde sorumlularn sahaya sürdü.

ehir ve krsalda operasyonlarn kararllkla sürdüren güvenlik güçleri, gece gündüz, ehir merkezi krsal demeden hem yurt içi hem de yurt dnda PKKllar amansz takibe ald.

Haftalarca arazide kalarak operasyonlara devam eden güvenlik güçleri, 1 Eylül 2016-19 Temmuz 2018de terör örgütü PKKya son yllarn en ar darbesini indirerek, örgütün sözde bölge, cephe, alan ve grup sorumlularndan oluan, aralarnda çileri Bakanlnn Aranan Teröristler Listesinde yer alanlarn da bulunduu yaklak 170 sözde sorumluyu etkisiz hale getirdi.

- Sözde sorumlularn yerine gelenler de öldürüldü

Güvenlik güçleri, 23 aylk süreçte, öldürülen sözde sorumlularn yerine getirilen teröristlerin de birçounu yakalad.

rnak Bestler-Derelerde Kasm 2017deki operasyonda, Aranan Teröristler Listesinde adna 4 milyon lira ödül konulan krmz kategorideki sözde PKK/KCK Beli Yürütme Konseyi üyesi Gülbahar kod adl Hülya Erolunun da aralarnda bulunduu 31 teröristi etkisiz hale getirdi. Erolunun söz konusu dönemde krmz kategoride yer alp yurt içinde bulunan tek terörist olduunu belirlendi.

Tuncelinin Kutudere bölgesinde Mart 2017deki operasyonda etkisiz hale getirilen teröristlerden birinin, gri kategoride yer alan, 6 yl önce kent merkezindeki hal sahada futbol oynayan komiser Cem Kerman ile ei Dilay Turan Kermann ehit edilmesi, 8 polisin yaralanmas ve bir vatandan kaçrlmasnn faili olduu saptand.

Diyarbakr ve Bingölde 7 bini akn güvenlik personelinin katlmyla Mart 2017de düzenlenen operasyonda etkisiz hale getirilen teröristler arasnda ise yeil kategoride yer alan Erhan Siser kod adl Edip Yetütün de bulunduu tespit edildi.

- Sözde çat örgüt sorumlusu etkisiz hale getirildi

Kahramanmaran Nurhak ilçesinde geçen yl austosta 5 teröristin ölü ele geçirildii operasyonda yaral yakalanan Azat çüngü kod adl Gürbüz Topçunun, PKKnn baz sol örgütlerle kurduu sözde çat örgüt HBDHnin Türkiye sorumlusu olduu belirlendi.

Bat medyasnca terör örgütü DEA ile mücadele eden YPJli olarak lanse edilen Zozan Cudi kod adl Zozan Temirin, 15 Kasm 2017de rnaktaki hava harekatnda ölü ele geçirilen teröristlerden olduu saptand. DEAa kar ABD liderliindeki uluslararas koalisyon içerisinde faaliyet gösterdii belirlenen kadn terörist Temir, Kobani olaylar srasnda Avrupa ve ABD medyasnca 20 yanda olan Suriye Kaml doumlu Zozan Cudi DEA bitirmeye yeminli YPJli olarak lanse edilmiti.

Tuncelinin Pülümür ilçesi krsalnda 16 Aralk 2017de etkisiz hale getirilen 8 teröristten birinin, yeil kategoride yer alan ve 1 milyon lira ödülle aranan örgütün sözde Pülümür Bar Gücü sorumlusu ve Ferhat Ylmaz kod adl Murat Da olduu örenildi.

- ehitlerin kan yerde braklmad

Hava ve arazi artlarndaki olumsuzluklara ramen terörle mücadeleyi kararllkla yürüten güvenlik güçleri, birçok terör eyleminde yer alan ve çok sayda ocaa ate düüren teröristleri de etkisiz hale getirerek, ehitlerin kann yerde brakmad.

Güvenlik güçleri, bu yl ise 1 ubatta Diyarbakrn Lice ilçesinde otomobille kaçmaya çalrken beraberinde sözde bölge sorumlusu Veli Takrann da olduu 3 terörist ile mavi kategoride yer alan PKKnn sözde Amed eyalet sorumlusu Eylül kod adl Murat Üçeri etkisiz hale getirerek örgüte bir darbe daha vurdu.

Batmann Sason ilçesinde 22 Martta etkisiz hale getirilen ran uyruklu Agit kod adl teröristin, örgütün bombacs olduu belirlendi. Bu teröristin, Batmann Kozluk ilçesinde öretmen enay Aybüke Yalçn ve çukurca Jandarma Karakol Komutan Jandarma Astsubay Üstçavu Yakup Akda ile 4 asker ve bir sivilin ehit dütüü saldrlardaki bomba düzeneklerini hazrlad tespit edildi.

- Krmz kategorideki teröristlere ar darbe

Güvenlik güçlerince Tunceli krsalnda 5 Nisanda düzenlenen operasyonda etkisiz hale getirilen 7 terörist arasnda, Aranan Teröristler Listesinde krmz kategorideki Panzer Kemal kod adl Medeni Saylgan (40) ile gri kategoride bulunan Soro Amed kod adl Mehmet Reber çetin ve Harun Munzur kod adl Maallah Malazgirtin yer ald belirtildi.

PKKnn sözde Erzurum saha sorumlusu olan ve 4 milyon lira ödülle aranrken etkisiz hale getirilen Saylgann, örgütün sözde Hatay-Amanos saha sorumlusuyken 8 yl önce skenderunda 7 askerin ehit düürülmesi ve Osmaniyedeki saldrda 47 gün önce evlenen Temen Cumhur Akdan, lojmann balkonundaki ei Pnar Akdan (23) ehit edilmesinin de aralarnda yer ald 16 terör olayna kart belirlendi.

Irakn kuzeyine 21 Martta düzenlenen hava harekatnda, Bakanlk listesinde krmz kategoride yer alan terör örgütü PKKnn sözde Hakurk eyaleti yürütmesinde görevli Agiri Mazlum Pirdoan kod adl Birdal Burhanl etkisiz hale getirildi.

Bitliste 28 Hazirandaki operasyonda etkisiz hale getirilen 10 teröristten birinin, krmz kategoride aranan Sefer Açar olduu belirlendi. Terörist Açarn 1998de jandarma helikopterinin PKK tarafndan düürülmesi sonucu 15 ehidin verildii saldrnn faili olduu tespit edildi.

Hatayn Dörtyol ilçesi krsalnda 6 Nisanda düzenlenen hava destekli operasyonda ölü ele geçirilen 6 teröristten birinin, krmz kategoride yer alan sözde Amanos saha genel sorumlusu Wedat-Amed kod adl Seyithan Sinet olduu tespit edildi. Böylece örgütün eski ve yeni sözde Amanos saha sorumlular etkisiz hale getirilmi oldu.

- Eren Bülbülün kan yerde kalmad

Karsn Kazman ilçesi Madur bölgesinde faaliyet gösteren bir grup teröriste yönelik 22 Maysta düzenlenen operasyonda, Artvinde 2016da CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolunun konvoyuna saldrarak jandarma er Fatih çayban ehit eden teröristlerden biri etkisiz hale getirildi.

Giresun ve Gümühane krsalnda bölücü terör örgütü mensuplarna yönelik operasyonlarda, PKKnn Karadeniz açlm grubuna büyük darbe vuruldu. Son 1,5 ayda Aranan Teröristler Listesinde krmz ve gri kategoride bulunan örgüt mensuplarnn da aralarnda yer ald 4 PKKl öldürüldü.

rnakn Beytüebap ilçesinde 1 Temmuzda etkisiz hale getirilen 4 teröristten birinin, örgütün sözde Kato bölge sorumlusu, Roni kod adl Gazi Bahadr olduu saptand.

Trabzonun Maçka ilçesinde Austos 2017de çkan çatmada 15 yandaki Eren Bülbülü ehit eden teröristlerden, krmz kategoride aranan PKKnn sözde Karadeniz bölge sorumlusu Zeynel kod adl Mehmet Yakr, 15 Temmuzda düzenlenen operasyonla etkisiz hale getirildi.

- Örgütün yurt içindeki en aktif sorumlular etkisizletirildi

Ar Da bölgesinde 7 Nisandaki operasyonda etkisiz hale getirilen 16 teröristten birinin, 23 ayr terör eyleminden aranan, terör örgütü PKKnn sözde Serhat eyaleti genel sorumlusu Yaar kod adl Yusuf ek olduu belirlendi.

Krmz kategoride yer alan bu teröristin yan sra ayn operasyonda etkisiz hale getirilen örgüt mensuplarndan birinin, PYDnin sözde Kobani genel sorumlusuyken PKK/KCK üst yönetimince sözde Erzurum eyaleti genel sorumlusu olarak görevlendirilen Suriyeli Sultan Mahmut, bir dierinin de örgütün sözde Serhat eyaleti kadn yaplanmas genel sorumlusu Seyran çomak olduu anlald.

ek, Mahmut ve çomakn, örgütün yurt içindeki en aktif sorumlularndan olduu tespit edildi.

- PKKnn lojistik sorumlusu öldürüldü, skandinavya sorumlusu yakaland

Bakanln Aranan Teröristler Listesinde yeil kategoride bulunan Serdar kod adl Serkan Tann 8 Temmuzda etkisiz hale getirildii bildirildi. Bu teröristin sözde Botan Saha Van Eyaleti 5li Yürütme Sorumlusu olduu, daha sonra örgütün üst yönetimi tarafndan sözde Van Eyaleti Halkla likiler ve Maliye Birimi Sorumlusu olarak tayin edildii belirlendi.

Terör örgütü PKKnn sözde skandinavya sorumlusu olan ve krmz bültenle aranan C.D. ise Türkiyeye iade edilmek üzere 14 Temmuzda Danimarkada yakaland.

Irakn kuzeyine 13 Temmuzda düzenlenen hava harekatnda öldürülen 3 teröristten birinin, PKKnn lojistik sorumlusu Hasan çakmak olduu tespit edildi.

Ana Sayfaya Git