PKK'nın sorumlularına darbe!

PKK'ya yönelik son 13 aydaki operasyonlarda 3 bin 964 örgüt etkisiz hale getiren güvenlik güçleri, örgütün bölge sorumlularına da ağır kayıplar verdi.

Haberler 12.10.2017 - 08:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyenin bar ve huzur ortamn bozmay hedefleyen ve saldrlarnda sivilleri de katleden PKKya yönelik son 13 ayda düzenlenen operasyonlarda 100ü örgütün sözde sorumlusu 3 bin 964 terörist etkisiz hale getirildi.

PKKya yönelik operasyonlarn aralksz sürdüren Türk Silahl Kuvvetleri (TSK) ve Emniyet Genel Müdürlüü (EGM) ekipleri, PKKnn üs olarak kullanmak istedii Hakkari, Bitlis, Tunceli, rnak ve Diyarbakr krsal bata olmak üzere Dou ve Güneydou Anadolu bölgeleri ile yurt dnda youn ekilde operasyonlar yürüttü.

Bu operasyonlarn yan sra ülkenin dier bölgelerinde de teröristleri amansz takibe alan Mehmetçik ve polis, havadan sava uçaklar, helikopterler, silahl ve silahsz insansz hava araçlar, karadan da top atlar, termal kameralar ve zrhl araçlarla baarl operasyonlar gerçekletirdi.

- PKK genç ve tecrübesizleri gözden çkard

Baarl operasyonlar sonucu gerek mühimmat gerekse üye bakmndan büyük kayp veren PKK, uzun yllar örgütte bulunan baz teröristlerin de pimanlk duyarak teslim olmasyla taktik deiikliine gitti.

Terör örgütü, kanl eylemlerini sürdürmek ve tükenmiliklerini yanstmamak adna genç ve tecrübesiz olanlar adeta ölüme terk etti. Bu durumu anlayan ve sözde yöneticilerine kar çkan birçok terörist bu süreçte infaz edildi.

Örgütün sözde grup sorumlularnn telsiz konumalarnda da operasyonlarda çok zayiat verdiklerini ve yeni katlmlarn olmadn söyledikleri belirlendi.

- 100ün üzerinde sözde sorumlu öldürüldü

Katlmn azalmas ve üst üste çok sayda kayp verilmesi örgüt içinde panie neden oldu. Eylemlerini gerçekletirecek eleman bulamayan terör örgütü, uzun yllar silahl çatmaya girmeyen sözde sorumlularn öne sürmek zorunda kald.

ehir ve krsalda operasyonlarn kararllkla sürdüren güvenlik güçleri tarafndan son 13 ayda örgütün yaklak 100 sözde sorumlusu etkisiz hale getirildi.

- Sözde sorumlular arasnda öne çkan isimler

Bu süreçte rnakn Beytüebap Bestler-Dereler, Cudi Da, Hakkarinin Yüksekova, Diyarbakrin Lice, Bingölün Genç, Elazn Arcak ve Siirtin Pervari bölgelerindeki operasyonlarda, çileri Bakanlnn Aranan Teröristler Listesinde gri kategoride yer alan Sefkan kod adl Kenan Kahraman, sözde enkaya-Göle sorumlusu Hakk kod adl Yasin Atsak ile yeil kategorideki sözde Sarkam-enkaya-Göle sorumlusu Alier kod adl Zeynal Leblebici de etkisiz hale getirilen teröristler arasnda yer ald.

Tuncelinin Kutudere bölgesinde mart aynda düzenlenen operasyonda etkisiz hale getirilen teröristlerden birinin, Aranan Teröristler Listesinde gri kategoride yer alan, 6 yl önce kent merkezindeki hal sahada futbol oynayan Komiser Cem Kerman ile ei Dilay Turan Kermann ehit edilmesi, 8 polisin yaralanmas ve bir vatandan kaçrlmas olaynn faili olduu saptand.

Diyarbakr ve Bingölde 7 bini akn güvenlik personelinin katlmyla yürütülen operasyonda etkisiz hale getirilen teröristler arasnda ise ayn listede yeil kategoride bulunan Erhan Siser kod adl Edip Yetütün de bulunduu belirlendi.

rnakta etkisiz hale getirilen 40 teröristen birinin Bestler-Dereler bölgesinin sözde cephe sorumlusu ran asll Saro kod adl Salar Acem olduu tespit edildi.

Bitlisin Balclar köyü bölgesinde düzenlenen operasyon kapsamnda da l Jandarma Komutanl unsurlarnca yürütülen arama tarama faaliyetlerinde belirlenen bir snakta, Aranan Teröristler Listesinde turuncu kategoride olan sözde grup lideri Bahoz kod adl Ahmet Tekinin cesedi bulundu.

TSKnn Irakn kuzeyindeki Metina bölgesine 22 Nisanda düzenledii hava harekatnda da Bakanln listesinde gri kategoride yer alan PKKl Sait Tantn etkisiz hale getirildi.

Tuncelinin Pülümür ilçesi Kzlmescit bölgesinde etkisiz hale getirilen 7 teröristten birinin aranan teröristler listesinde turuncu kategoride bulunan Roni kod adl Mehmet Füdeyil Aydn olduu belirlendi. Diyarbakrn Hani ilçesine bal Krm köyü Kel Tepe mevkisinde etkisiz hale getirilen PKKl teröristin ise ilçenin güney ve kuzeyini kapsayan sözde Ape Musa alan sorumlusu Roger Helbis kod adl Akif Abay olduu ortaya çkt.

Kahramanmaran Nurhak ilçesinde 5 teröristin ölü ele geçirildii operasyonda yaral yakalanan Azat çüngü kod adl Gürbüz Topçunun, PKKnn baz sol örgütlerle kurduu sözde çat örgüt HBDHnin Türkiye sorumlusu olduu tespit edildi.

Elazn Karakoçan ilçesinde terör örgütü PKKya yönelik operasyonda etkisiz hale getirilen 6 teröristten birinin Dersim Ferhat kod adl sözde Dersim eyalet sorumlusu Burak Aydemir olduu örenildi.

Karsn Kazman ilçesi krsalndaki hava destekli operasyonda etkisiz hale getirilen teröristler arasnda ise yeil kategoride yer alan ve bana 1 milyon lira ödül konulan, örgütün sözde Kars-Erzurum-Idr 4. Bölge sorumlusu Taylan kod adl Ferit Polatn da olduu belirlendi.

- 3 bin 964 terörist öldürüldü

Son 13 ayda gece gündüz, ehir merkezi, krsal demeden hem yurt içinde hem de Irakn kuzeyinde PKKl teröristlerin peini brakmayan, haftalarca arazide kalarak operasyonlarn sürdüren güvenlik güçleri, terör örgütü PKKya son yllarn en ar darbesini indirdi.

Terör örgütü PKKya yönelik 1 Eylül 2016 ile 30 Eylül 2017 tarihleri arasndaki 13 aylk süreçte 3 bin 964 terörist etkisiz hale getirildi.

Bu süreçte, terör soruturmas kapsamnda 9 bin 52 kii gözaltna alnd. Zanllardan aralarnda HDP E Genel Bakanlar Selahattin Demirta ve Figen Yüksekda ile baz HDPli milletvekillerinin de bulunduu 3 bin 362si tutukland.

- Son yllarn en büyük k operasyonu yürütüldü

Mehmetçik ve polis özel harekat timleri, bu dönemde, Dou ve Güneydou Anadoluda son yllarn en kapsaml k operasyonunu gerçekletirdi.

Terör örgütüne yönelik Hakkari, Mardin, Mu, Diyarbakr, Bitlis, Ar, rnak, Tunceli, Siirt, Batman ve Bingöl krsal ile ehir merkezlerinde orta ve büyük çapl operasyonlar düzenlendi.

Krsal alanlarda kar tipi, yamur çamur demeden da ta dolaarak teröristlerin peine düen güvenlik güçleri, k koullar nedeniyle zor artlarda bile teröristlerin takibini brakmad.

Kar kalnlnn zaman zaman 2 metreye ulat krsal alanlar, dalarn zirveleri, vadiler, sarp araziler, dere ve rmak çevrelerinde ar soua ramen ülkenin huzuruna kasteden teröristleri arayan güvenlik güçleri, örgüt mensuplarnn girilemez, ulalamaz dedikleri maara, snak ve barnaklarn bulup imha etti.

- Kn 886 terörist etkisiz hale getirildi

Kararllkla sürdürülen operasyonlarda örgüte büyük eleman kayplar verdirerek k üslenmesine imkan tanmayan güvenlik güçleri, PKKya ait çok sayda giyecek ve yiyecek gibi yaam malzemesi, örgütsel doküman, silah, patlayc ve mühimmat ele geçirdi.

Zorlu k koullarnda gece gündüz, ehir merkezi krsal demeden hem yurt içi hem de Irakn kuzeyinde PKKl teröristlerin peini brakmayan, haftalarca arazide kalarak operasyonlarn sürdüren güvenlik güçleri, terör örgütü PKKya kn da son yllarn en ar darbesini indirdi.

Herhangi bir istihbarat ya da ihbar beklemeden teröristleri saklandklar yerde yakalamak amacyla yurt içi ve Irakn kuzeyinde gerçekletirilen operasyonlarda, 1 Kasm 2016 ile 31 Mart 2017 tarihlerini kapsayan k döneminde 886 terörist etkisiz hale getirildi.

Ana Sayfaya Git