PKK'nın sözde "sorumluları sahaya sürme taktiği" de boşa çıktı

PKK'ya yönelik son 14 ayda düzenlenen operasyonlarda, aralarında örgütün sözde sorumlularının da bulunduğu 4 bin 316 teröristin etkisiz hale getirildi. Operasyonlar sayesinde örgütün toparlanma planı bozuldu.

Haberler 16.11.2017 - 08:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

PKKya yönelik operasyonlarn aralksz sürdüren Türk Silahl Kuvvetleri (TSK) ve Emniyet Genel Müdürlüü (EGM) ekipleri, PKKnn üs olarak kullanmak istedii Hakkari, Bitlis, Tunceli, rnak ve Diyarbakr krsal bata olmak üzere Dou ve Güneydou Anadolu bölgeleri ile yurt dnda youn ekilde operasyonlar yürüttü.

Baarl operasyonlar sonucu büyük kayplar veren terör örgütü PKK, uzun yllar örgütte bulunan baz teröristlerin de pimanlk duyarak teslim olmasyla taktik deiikliine gitti.

Örgütün sözde grup sorumlularnn telsiz konumalarnda da operasyonlarda çok zayiat verdikleri ve yeni katlmlarn olmadn söyledikleri belirlendi.

- Eli kanl örgüte katlm azald

Son 11 ayda 106 kiinin, ekim aynda ise 5 kiinin katld örgütte, katlmn azalmas ve üst üste çok sayda kayp verilmesiyle panik olutu. Eylemlerini gerçekletirecek eleman bulamayan terör örgütü, uzun yllar silahl çatmaya girmeyen sözde üst düzey sorumlularn da öne sürmek zorunda kald. Güvenlik güçleri, ehir ve krsalda son 14 ayda yürüttüü operasyonlarda örgütün sözde sorumlularndan 110u aknn etkisiz hale getirerek, eli kanl örgütün plann bozdu.

- Sözde sorumlular arasnda öne çkan isimler

Bu süreçte rnakn Beytüebap Bestler-Dereler, Cudi Da, Hakkarinin Yüksekova, Diyarbakrin Lice, Bingölün Genç, Elazn Arcak ve Siirtin Pervari bölgelerindeki operasyonlarda, çileri Bakanlnn Aranan Teröristler Listesinde gri kategoride yer alan Sefkan kod adl Kenan Kahraman, sözde enkaya-Göle sorumlusu Hakk kod adl Yasin Atsak ile yeil kategorideki sözde Sarkam-enkaya-Göle sorumlusu Alier kod adl Zeynal Leblebici de etkisiz hale getirilen teröristler arasnda yer ald.

Tuncelinin Kutudere bölgesinde mart aynda düzenlenen operasyonda etkisiz hale getirilen teröristlerden birinin, gri kategoride yer alan, 6 yl önce kent merkezindeki hal sahada futbol oynayan Komiser Cem Kerman ile ei Dilay Turan Kermann ehit edilmesi, 8 polisin yaralanmas ve bir vatandan kaçrlmas olaynn faili olduu saptand.

Diyarbakr ve Bingölde 7 bini akn güvenlik personelinin katlmyla yürütülen operasyonda etkisiz hale getirilen teröristler arasnda ise ayn listede yeil kategoride bulunan Erhan Siser kod adl Edip Yetütün de bulunduu belirlendi.

rnakta etkisiz hale getirilen 40 teröristen birinin Bestler-Dereler bölgesinin sözde cephe sorumlusu ran asll Saro kod adl Salar Acem olduu tespit edildi.

Bitlisin Balclar köyü bölgesindeki operasyon kapsamnda da l Jandarma Komutanl unsurlarnca yürütülen arama tarama faaliyetlerinde belirlenen bir snakta, Aranan Teröristler Listesinde turuncu kategoride olan sözde grup lideri Bahoz kod adl Ahmet Tekinin cesedi bulundu.

TSKnn Irakn kuzeyindeki Metina bölgesine 22 Nisanda düzenledii hava harekatnda da listenin gri kategorisinde yer alan PKKl Sait Tant etkisiz hale getirildi.

Tuncelinin Pülümür ilçesi Kzlmescit bölgesinde etkisiz hale getirilen 7 teröristten birinin turuncu kategoride bulunan Roni kod adl Mehmet Füdeyil Aydn olduu belirlendi. Diyarbakrn Hani ilçesine bal Krm köyü Kel Tepe mevkisinde etkisiz hale getirilen PKKl teröristin ise ilçenin güney ve kuzeyini kapsayan sözde Ape Musa alan sorumlusu Roger Helbis kod adl Akif Abay olduu ortaya çkt.

- PKKnn çat örgütünün Türkiye sorumlusu öldürüldü

Kahramanmaran Nurhak ilçesinde 5 teröristin ölü ele geçirildii operasyonda yaral yakalanan Azat çüngü kod adl Gürbüz Topçunun, PKKnn baz sol örgütlerle kurduu sözde çat örgüt HBDHnin Türkiye sorumlusu olduu tespit edildi.

Elazn Karakoçan ilçesinde terör örgütü PKKya yönelik operasyonda etkisiz hale getirilen 6 teröristten birinin Dersim Ferhat kod adl sözde Dersim eyalet sorumlusu Burak Aydemir olduu örenildi.

Karsn Kazman ilçesi krsalndaki hava destekli operasyonda etkisiz hale getirilen teröristler arasnda ise yeil kategoride yer alan ve bana 1 milyon lira ödül konulan, örgütün sözde Kars-Erzurum-Idr 4. Bölge sorumlusu Taylan kod adl Ferit Polatn da olduu belirlendi.

TSK unsurlarnca Mardinin Kzltepe krsalnda 21 Eylülde düzenlenen hava harekatnda etkisiz hale getirilen 6 teröristten birinin, çileri Bakanlnn terörden arananlar listesinde mavi kategoride yer alan Rubar Quser kod adl erif Baboa olduu belirlendi.

stanbulda terör örgütü PKKya yönelik operasyonlarda, aralarnda çileri Bakanlnn gri listesinde yer alan F.Bnin de bulunduu 5 kii yakaland.

Tuncelinin Nazmiye ilçesi krsalnda etkisiz hale getirilen 9 teröristten Sava kod adl Hamza Güler, Sema kod adl Besna Kartal, Tolhildan kod adl Ejder Yüceda, Medya Derik kod adl Remziye Bartann çileri Bakanlnn Aranan Teröristler Listesinin gri kategorisinde yer ald anlald. Bu teröristlerden Gülerin ise örgütün sözde Dersim Saha Dou Cephe Sorumlusu olduu saptand.

çileri Bakanl, sadece 6-13 Kasmda ülke genelinde yürütülen operasyonlarda, gri kategoride yer alan Musa kod adl Koçali Balann da arasnda bulunduu 38 teröristin etkisiz hale getirildiini açklad.

emdinlide ise nsansz Hava Arac (HA) ile tespit edilen ve aralarnda emdinli ÖSB sorumlusu Xebat ve Cekdar kodlu sözde lider kadronun da bulunduu 10 terörist, hava harekatyla etkisiz hale getirildi.

-Krmz listedeki terörist etkisiz hale getirildi

rnak Bestler-Dereler operasyonunda da aranan teröristler listesinin krmz kategorisinde yer alp yurt içinde bulunan tek terörist olan sözde PKK/KCK Beli Yürütme Konseyi üyesi Gülbahar kod adl Hülya Erolu öldürüldü.

- 4 bin 316 terörist etkisiz hale getirildi

Son 14 ayda gece gündüz, ehir merkezi, krsal demeden hem yurt içinde hem de Irakn kuzeyinde PKKl teröristlerin peini brakmayan, haftalarca arazide kalarak operasyonlarn sürdüren güvenlik güçleri, terör örgütü PKKya son yllarn en ar darbesini indirdi.

Terör örgütü PKKya yönelik 1 Eylül 2016 ile 14 Kasm 2017 tarihleri arasndaki 14 aylk süreçte 4 bin 316 terörist etkisiz hale getirildi.

Bu süreçte, terör soruturmas kapsamnda 9 bin 598 kii gözaltna alnd. Zanllardan aralarnda HDP E Genel Bakanlar Selahattin Demirta ve Figen Yüksekda ile baz HDPli milletvekillerinin de bulunduu 3 bin 624ü tutukland.

Mehmetçik ve polis özel harekat timleri, bu dönemde, Dou ve Güneydou Anadoluda son yllarn en kapsaml k operasyonunu gerçekletirdi.

Terör örgütüne yönelik Hakkari, Mardin, Mu, Diyarbakr, Bitlis, Ar, rnak, Tunceli, Siirt, Batman ve Bingöl krsal ile ehir merkezlerinde orta ve büyük çapl operasyonlar düzenlendi.

Krsal alanlarda kar, tipi, yamur çamur demeden da ta dolaarak teröristlerin peine düen güvenlik güçleri, k koullar nedeniyle zor artlarda bile teröristlerin takibini brakmad.

Kar kalnlnn zaman zaman 2 metreye ulat krsal alanlar, dalarn zirveleri, vadiler, sarp araziler, dere ve rmak çevrelerinde ar soua ramen ülkenin huzuruna kasteden teröristleri arayan güvenlik güçleri, örgüt mensuplarnn girilemez, ulalamaz dedikleri maara, snak ve barnaklarn bulup imha etti.

Ayn süreçte kararllkla sürdürülen operasyonlarda örgüte büyük eleman kayplar verdirerek k üslenmesine imkan tanmayan güvenlik güçleri, PKKya ait çok sayda giyecek ve yiyecek gibi yaam malzemeleri, örgütsel doküman, silah, patlayc ve mühimmat ele geçirdi.

Ana Sayfaya Git