PKK'nın Tunceli sorumlusu öldürüldü

Tunceli'nin Ovacık ilçesi'nde 16 Eylül günü başlayan ve 4 gün süren operasyanlarda, PKK'nın Tunceli sorumlusu 'Baran Dersim' kod adlı 43 yaşındaki İsmail Aydemir'in öldürüldüğü belirtildi.

Haberler 21.09.2015 - 21:21 Son Güncelleme : 21.09.2015 - 21:21

Ovacık İlçesine bağlı Aslıca ve Otlubahçe Köyleri arasında 16 Eylül günü başlayan ve 19 Eylül günü akşam saatlerinde sona eren operasyonlarla ilgili Tunceli Valiliğinin açıklamasında, 30- 35 PKKlının öldürüldüğü duyurulmuştu. PKK internet siteleri aracılığıyla yaptığı açıklamada, Ovacık İlçesindeki operasyonlarda, örgütün sözde Dersim Eyalet Komutanı ve örgütün silahlı kanadı olan HPGnin komuta konseyi üyesi de olan Baran Dersim kod adlı İsmail Aydemir ile birlikte, Erdal kod adlı Abdurrahman Akçin, Cilo kod adlı Resul Balıkçı ve Botan kod adlı Sedat Arslan olmak üzere 4 PKKlının öldürüldüğünü duyurdu.

24 YILDIR ÖRGÜTTE

PKKnın silahlı kanadı HPG komuta konseyi üyesi ve örgütün sözde Dersim Eyalet Komutanlığı olarak adlandırdığı bölgenin sorumlusu olan Baran Dersim kod adlı İsmail Aydemir, yaklaşık 24 yıldır PKK içinde silahlı faaliyet yürütüyordu. Tuncelinin Nazımiye İlçesi doğumlu olan Aydemirin son yıllarda öldürülen en üs düzey örgüt sorumlusu olduğu kaydedildi.

YOL KESEN PKKLI DA ÖLDÜRÜLDÜ

Ovacık İlçesinde güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonda öldürülen örgüt üyeleri arasında bulunan Sedat Aslan, 17 Ağustos 2015 günü Tunceli- Ovacık karayolunu kesen PKKlılar arasında yer almıştı. Aslanın, yol kesme sırasında elindeki listeyle kimlik kontrolü yaptığı, gazeteciler tarafından görüntülenmişti.

Ana Sayfaya Git