PKK'nın Türkiye'deki en etkili isimlerinden biri ölü ele geçirildi

PKK'nın Türkiye sınırları içindeki en etkili isimlerinden biri olan, Kandil'de yıllarca özel eğitimden geçirilen ve yabancı istihbarat ekiplerinin de eğittiği PKK'nın 'uyuyan hücrelerinden sorumlu' ismi olarak bilinen 'Serdem' kod adlı Bilal Serhat Sarıtaş, Tunceli'de Pülümür Vadisi'nde çıkan çatışmada ölü ele geçirildi.

Haberler 29.11.2017 - 09:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

PKKnn sözde Dersim eyalet komutanl olarak adlandrd Tunceli Bölgesinin sözde Dersim saha özel güç sorumlusu olan ve çileri Bakanlnn hazrlad Turuncu Listede ad bulunan 600 bin lira para ödülü ile aranan Serdem kod isimli Bilal Serhat Sarta MT, jandarma ve polis özel harekatn ortak düzenledii operasyon ile 3 kii ile birlikte ölü ele geçirildi. PKKnn Türkiye snrlar içindeki ön etkili ve önemli adamlarndan biri olan ve ayn zamanda PKKnn sözde Dersim Eyaleti olarak adlandrd, Tunceli, Erzincan, Sivas ve Karadeniz bölgesindeki PKKllardan sorumlusu, 1980 Diyarbakr doumlu Serdem kod isimli Bilal Serhat Sartan yaklak 18 yldr örgütün içinde silahl faaliyet gösterdii ve uzun ylar Kandilde silahl eitim alrken, yabanc istihbarat ekipleri tarafndan özel eitimden geçirildikten sonra Tunceli bölgesine geldii belirtildi.

Pülümür Vadisindeki Zage bölgesinde ölü ele geçirilen Sartan örgütün özellikle terör öriütünün Uyuyan hücreleri olarak bilinen ve örgütün Özel güç olarak tanmlad biriminden sorumlu olduu, bütün eylem ve bombal saldr talimatn bu teröristin verdii belirtildi.

KADIN SORUMLUSU DA ÖLDÜRÜLDÜ

Pülümür Vadisi Zage bölgesine düzenlenen operasyon srasnda PKKl Sarta ile birlikte ölü ele geçirilen 2 kadndan birinin PKKnn sözde Dersim eyaleti dou cephesi sorumlusu Sarya kod isimli Özlem çiftçi olduu tespit edildi. Güvenlik güçleri, PKKl çiftçinin, 1995 Hakkari doumlu olduu ve daha 14 yandayken PKKya katld, özellikle Hakkari ve Tunceli bölgesinde birçok eyleme bizzat katld, birçok askerin ehit edilmesi eyleminde de yer aldn belirtti. 2015 ylnda Tunceli bölgesinde Munzur Vadisi içinde çok sayda yol kesme eylemi gerçekletirerek, birçok kamu aracn bizzat yakt tespit edildi.

Güvenlik güçlerinin verdii bilgiye göre 14 yanda Hakkari krsal alannda daa çkan ve daha sonra kandil bölgesine gönderilen Sarya kod isimli Özlem çiftçinin 5 yldr Tunceli krsal alannda silahl faaliyet gösterdii belirtildi.

Ana Sayfaya Git