PKK’nın yaktığı Kurşunlu ramazanda ibadete hazır

Diyarbakır Sur'da 6 yıl önce PKK tarafından karargâh olarak kullanılan ve ardından yakılarak ateşe verilen Osmanlı eseri Fatih Paşa (Kurşunlu) Camii'nde ramazanda ibadet yapılması için çalışmalarda sona gelindi. Şehrin ilk Osmanlı Valisi Bıyıklı Mehmed Paşa tarafından 1516'da yaptırılan camideki çalışmalar tamamlandı.

Haberler 22.03.2021 - 08:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Surda 6 yl önce PKK tarafndan karargh olarak kullanlan ve ardndan yaklarak atee verilen Osmanl eseri Fatih Paa (Kurunlu) Camiinde ramazanda ibadet yaplmas için çalmalarda sona gelindi. ehrin ilk Osmanl Valisi Bykl Mehmed Paa tarafndan 1516da yaptrlan camideki çalmalar tamamland.

10 MLYON LRA..

Son Diyarbakr ziyaretinde camide incelemelerde bulunan Bakan Recep Tayyip Erdoan, aslna uygun olarak yeniden onarm için talimat vermiti. Yaklak 10 milyon liraya mal olan onarm çalmalaryla yeniden ayaa kaldrlan tarihi Kurunlu Camii ramazan ay boyunca ibadete açk olacak ve bir dizi program yaplacak. Surda teröristlerin çukur ve hendek eylemleri srasnda kurun, bomba ve roketatar mühimmatlaryla tahrip eden teröristler 5 Aralk 2015te özel harekt polisi Mustafa Katrly (24) ehit ettikten sonra camiyi atee verip kaçmlard.

Ana Sayfaya Git