PKK'ya bahar darbesi

Suriye'nin Afrin bölgesinde yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'nda destan yazan güvenlik güçleri, yurt içinde ve Irak'ın kuzeyinde 10-27 Mart tarihlerinde gerçekleştirdiği operasyonlarda 357 teröristi etkisiz hale getirerek PKK'ya ağır kayıplar verdirdi

Haberler 29.03.2018 - 09:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Suriyede Frat Kalkan ve Zeytin Dal harekatlarnda büyük kahramanlklara imza atan güvenlik güçleri, son 17 günde yurt içinde ve Irakn kuzeyinde PKKya yönelik yürüttüü operasyonlarda 357 teröristi etkisiz hale getirdi.

Zorlu corafi koullara ramen gece gündüz demeden teröristlerin barnma alanlarn tek tek imha eden güvenlik güçleri, ele geçirdii silah, mühimmat ve yaam malzemeleriyle de PKKya ar darbe vurdu. nsansz Hava Arac (HA) ve Silahl nsansz Hava Aracnn (SHA) da kullanld hava destekli operasyonlarla dalar teröristlerden temizleyen güvenlik güçleri, kent merkezlerinde vatandalarn huzur ve güvenlii salamak için mücadelesini sürdürüyor.

AA muhabirinin yapt derlemeye göre, Suriyenin Afrin bölgesinde yürütülen Zeytin Dal Harekatnda destan yazan güvenlik güçleri, yurt içinde ve Irakn kuzeyinde 10-27 Mart tarihlerinde gerçekletirdii operasyonlarda 357 teröristi etkisiz hale getirerek PKKya ar kayplar verdirdi.

Ele geçirdii silah, mühimmat ve yaam malzemeleriyle de teröristlere nefes aldrmayan güvenlik güçleri, yurt içinde terör örgütüne yönelik çalmalar sonucu bin 59 üpheliyi gözaltna ald.

- Irakn kuzeyi PKKya dar edildi

Hakkarinin Yüksekova ilçesindeki 3üncü Piyade Tümen Komutanlna bal 34üncü Hudut Tugay Komutanl ile Da ve Komando Tugay Komutanlnca 10 Martta PKKnn snrn Irak tarafndaki kamplarna yönelik hava destekli operasyon balatld.

PKKnn eitim alanlaryla sözde mahkeme olarak kullanlan yaplarn bulunduu Hakurk ve Kani Rash bölgesine yönelik eitimli da komando birliklerinin son teknolojik silah ve cihazlarn yan sra SHA ve HA desteiyle yürüttüü operasyonda aralarnda terör örgütü PKKnn sözde bölge sorumlularnn da bulunduu 67 terörist etkisiz hale getirildi.

TSK unsurlar, Irakn kuzeyindeki Kandil bölgesinde saldr hazrlnda olduklar tespit edilen örgüt mensuplarna yönelik 22 Martta düzenledii hava harekatnda 41 militan etkisiz hale getirdi.

- Taciz atei açan teröristler etkisiz hale getirildi

YPG/PKKnn kontrolündeki Suriyenin Rasulayn ilçesinden Ceylanpnar Tarm letmesi bölgesindeki snr hattnda nöbet tutan askerlere yönelik saldrya TSK unsurlarnca karlk verilmesi üzerine 10u yaral 17 terörist etkisiz hale getirildi.

Güvenlik güçleri, Mardinin Nusaybin ilçesinde de hudut hattndaki güvenlik güçlerine Suriyenin kuzeyinden yaplan silahl saldrya annda karlk vererek 8 teröristi etkisiz hale getirdi.

- Aybüke öretmenin kan yerde kalmad

Batmann Sason ilçesinde l Jandarma Komutanl ekiplerince terör örgütü PKKya yönelik operasyonda 3 terörist etkisiz hale getirildi. Bu 3 teröristten ran uyruklu Agit kod adl teröristin Kozluk ilçesinde öretmen enay Aybüke Yalçn ve çukurca Jandarma Karakol Komutan Jandarma Astsubay Üstçavu Yakup Akda ile 4 asker ve bir sivilin ehit dütüü saldrlardaki bomba düzeneklerini hazrlad tespit edildi.

- Arananlar listesindeki iki terörist etkisiz hale getirildi

Tuncelinin Pülümür ilçesi krsalnda, l Jandarma Komutanlna bal timlerce gerçekletirilen hava destekli operasyonda 7 terörist etkisiz hale getirildi. Bu 7 örgüt mensubundan Tunceli Ovack nüfusuna kaytl teröristin çileri Bakanlnn Aranan Teröristler Listesinin turuncu kategorisinde yer alan örgütün sözde Nazmiye Gücü Sorumlusu olan Mahir kod adl Cihan Kt (30), dierinin de Aranan Teröristler Listesinin Gri kategorisinde bulunan Tunceli nüfusuna kaytl Baran kod adl Haydar Gül (24) olduu belirlendi.

- Amanoslarda örgüte büyük darbe vuruldu

Hatayn Arsuz ilçesi Amanos Dalarnda düzenlenen hava destekli operasyonda 11 terörist etkisiz hale getirildi. Bu teröristlerin, Antakyada 2 güvenlik görevlisinin ehit edildii saldry gerçekletiren grup olduu tespit edildi.

Ayrca, Kandil ile Van, rnak, Mu, Hakkari, anlurfa, Batman, Bitlis, Ar, Tunceli, Bitlis, Diyarbakr ile Irakn kuzeyinde gerçekletirilen birçok operasyonda da 285 terörist etkisiz hale getirildi.

- Ele geçirilen malzemeler

Güvenlik güçleri, yurt içinde ve Irakn kuzeyinde gerçekletirilen operasyonlarda çok sayda silah ve mühimmat ele geçirerek PKKya ar darbe vurdu.

Operasyonlarda, ar ve uzun namlulu 211 silah, çeitli silahlara ait 104 bin 672 mühimmat, 2 doçka, 3 bin 294 doçka mermisi, 402 el bombas, 224 kilogram C-4 patlayc, 25 av tüfei, bomba yapmnda kullanlan 166 tüp, 154 el yapm patlayc düzenei, polyester kaplama 7 plaka, 2 katyua roketi, 14 RPG-7 roketatar, 10 bidon amonyum nitrat, 1 ton 748 kilo patlayc yapmnda kullanlan madde, 3 RPG-7 anti-tank mühimmat, 2 RPG-7 anti-personel mühimmat, 5 roketatar sevk fiei, 50 dinamit lokumu, bin 690 kilogram un, bin 159 kilogram eker, 280 kilogram bulgur, 121 kilogram kuru fasulye, 350 litre ya, 300 kilogram zeytin, 60 teneke peynir, 75 kilogram pirinç, 164 kilogram salça, 555 kilogram makarna, 50 kilogram nohut, 350 kilogram çay, 37 kilogram mercimek, 526 kilogram tuz, 25 kilogram kurutulmu nane, bin kutu helva, 12 kilogram reçel, 10 kilogram kuru kahve, 10 kilogram sumak, 5 kilogram pekmez, bomba yapmnda kullanlan malzemeler, pil, örgütsel kitap, doküman, yaam ve giyim malzemesi ele geçirildi.

- 324 maara ve snak kullanlamaz hale getirildi

Snr ötesinde ülkenin güvenliini salamak için çaba gösteren güvenlik güçlerince teröristlerin hazrlk yapt maara, snak ve barnaklar tek tek belirlenip kullanlamaz hale getirildi.

Yüksek dalar ve keskin kayalklar kar kar dolaan güvenlik güçleri, bulduklar barnma alanlarn kullanlamaz hale getirerek teröristlere hareket alan brakmad.

Hakkarinin Yüksekova ilçesindeki 3üncü Piyade Tümen Komutanlna bal 34üncü Hudut Tugay Komutanl ile Da ve Komando Tugay Komutanlnca balatlan hava destekli operasyonlarda teröristlerin kulland 15 maara ve 30 barnak kullanlmaz hale getirildi, ele geçirilen malzemeler imha edildi.

Türk Silahl Kuvvetlerince Diyarbakr, rnak, Bitlis, Bingöl ve Irakn kuzeyindeki operasyonlarda teröristler tarafndan kullanlan 45 silah mevzisi, snak, barnak, maara ve depo bulunarak kullanlamaz hale getirildi.

Yine, PKKl teröristlerin barnma amaçl ve yurt içine geçi güzergah olarak kulland Diyarbakr, Tunceli ve rnak ile Irakn kuzeyinde yürütülen operasyonlarda teröristlere ait 51 silah mevzisi, snak, barnak, maara ve depo imha edildi.

Jandarma Özel Harekat, Polis Özel Harekat ve jandarma komando birlikleri ile iç güvenlik operasyonlar çerçevesinde Türk Silahl Kuvvetlerinin hava ve kara unsurlarnca Mardin, rnak, Mu, Tunceli, Hakkari, Bitlis, Siirt, Kahramanmara, Batman ve Diyarbakrda yürütülen operasyonlarda terör örgütü mensuplarnca kullanlan 46 snak, barnak ve maara kullanlamaz hale getirildi.

Diyarbakrn Dicle ilçesi Kayköy, Krkpnar ve Kurunlu köyleri kuzeyindeki Görüseda Tepe bölgesinde yürütülen Bayrak-79 ehit Jandarma Astsubay Üstçavu Seçkin çil-2 Operasyonu kapsamnda teröristlerin kulland 8 doal maara, 15 snak ve 3 mevzi imha edildi.

- Bin 59 kii gözaltna alnd

Dalarda, snr bölgelerinde teröristlere göz açtrmayan, gece gündüz demeden ülkenin güvenlii için çaba gösteren güvenlik güçleri, bu kapsamda kentlerde yürüttüü operasyonlarda da terör örgütüne yardm ettikleri, sosyal medya hesaplarndan paylamlarda bulunduklar, terör örgütü propagandas yaptklar ve benzeri suçlara kartklar iddiasyla bin 59 kiiyi gözaltna ald.

Adli mercilerce 154 kiinin tutukland operasyonlarda, baz üpheliler de savclk sorgularnn ardndan ya da mahkemece adli kontrol artyla serbest braklrken, bazlarnn emniyetteki ilemleri devam ediyor.

Sosyal medya üzerinden yaplan paylamlar da yakndan takip eden güvenlik güçleri bu kapsamda 375 kii hakknda yasal ilem yapt.

çileri Bakanlnca, FETÖ/PDY, PKK/TAK, DEA gibi bölücü terör örgütleri bata olmak üzere terör örgütü propagandas yapan, bu örgütleri öven, terör örgütleri ile iltisakl olduunu alenen beyan eden, halk kin, nefret ve dümanla sevk eden, devlet büyüklerine hakaretlerde bulunan, devletin bölünmez bütünlüüne ve toplumun can güvenliine kasteden, nefret söylemleri içeren 635 sosyal medya hesab ile ilgili çalma balatlarak tespit edilen 290 kii hakknda yasal ilem yapld.

- Nevruz provokasyonuna izin yok

Güvenlik güçleri, nevruz öncesinde olas provokasyonlar ve asayi olaylarn önlemek amacyla birçok operasyon gerçekletirdi. Nevruz öncesinde gerçekletirilen operasyonlarda 200 üpheli gözaltna alnd.

Türkiyenin birçok ilinde de örgütün çars üzerine saldr hazrl yapanlarn engellenmesi ve provokasyonlarn önlenmesi amacyla gerçekletirilen operasyonlarla vatandalarn güvenlii üst düzeyde saland.

Ana Sayfaya Git