Plakası kabusu oldu

MARDİN'de yaşayan sendika eğitmeni Memduh Öztürk'ün yaşamı, emniyete yapılan ihbar ile kabusa döndü. Aracının plakası, emniyet kayıtlarında 'bombalı eylemde kullanılacağı' ihbarı yapılan plakayla aynı olan Öztürk, gittiği her yerde kontrol noktalarına durdurularak sorguya alınıyor.

Haberler 09.01.2018 - 09:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kzltepe ilçesinde yaayan ve Belediye- Sendikasnda eitmen olarak görev yapan Memduh Öztürkün yaam, 14 Aralk 2017 tarihinde bir kontrol noktasnda durdurulmas ile deiti. Kontrol noktasnda kendisine, aracnn sahte ikiz plakas olduunu ve bunun bombal bir eylemde kullanlaca ihbar bulunduu söylenen Memduh Öztürk, bir gün sonra Kzltepe Kzltepe Emniyet Müdürlüü Trafik Tescil Büro Amirliine plakasnn deitirilmesi için dilekçe verdi. Ancak bavurusu kabul edilmeyen Öztürkün yaam bundan sonra kabusa döndü. Geçtii her arama noktasnda ve her yerleim alannn giri çklarndaki MOBESE kameralarnn ikaz ile güvenlik güçleri tarafndan durdurulduunu söyleyen Öztürk, 20 gündür ciddi anlamda sknt yayorum. Maalesef plaka deitirmeme müsaade edilmedi. 20 gündür günde en az 4-5 arama noktasna taklyorum. Bu noktalarda yarm saat ile 1.5 saat arasnda bekletiliyorumdedi.

EHRDEN çIKAMIYORUM, YOLDA KONTROL NOKTALARINI ARIYORUM

Kendisinin sendikac olduunu hatrlatan ve taeron yasasndan dolay youn bir süreç geçirdiklerini anlatan Memduh Öztürk, konumasn öyle sürdürdü:

çilerin yannda olmam, onlarn sorunlarna çözüm bulmam ve onlara yardmc olmam gerekirken Mardin dnda hiçbir yere çkamyorum. Plakada bu sknt olunca bir yere adm atamaz duruma geldim. Artk hiçbir yere gidemiyorum. Bu konuda çok ciddi anlamda maduriyet yayorum. Dolaysyla bu maduriyetim çalan arkadalara da yansyor. Onlara yeterli derecede yardmc olamyorum gitmek istediimiz yere gidemiyorum. En basiti bir haftadr rnaka gitmem lazm rnakla Mardin arasnda en az 20 arama noktas var. Bugün çksam ancak yarn yetiirim o da salkl bir ekilde gidebilirsem. Yaadm durumdan dolay psikolojim bozuldu. Yarn bir noktay fark edemediimde bir arama noktasna dalgnlma denk gelip fark edemediim zaman hayat tehlikem de söz konusu. Artk psikolojimiz de bozuldu yol boyu arkama, önüme, saa sola bakyorum. Hani bir yerde bir arama noktas olurda göremesem, kaçrrsam arkamdan ate açlmasn diye sürekli etrafm kontrol etmek zorunda kalyorum. Bu da dikkatimin dalmasna neden oluyor. Gerçekten de sknt yayorum. O yüzden özellikle yetkililerden rica ediyorum. Lütfen ya bu plakay deitirmeme müsaade etsinler veyahut geçici plaka gibi bir çözüm bulsunlar. Sahte plaka bir türlü yakalanmyor ama her gittiim arama noktasnda günde en az 5 kez durduruluyorum.

5 ARAMA NOKTASINDA EN AZ 5 SAAT BEKLEDM

Konu ile ilgili verdii dilekçeyi gösteren Öztürk, Her gün arama noktalarnda tutanaklar tutuluyor ve bu tutanaklarda bir anda olmuyor. Yetkili birimlerden bilgileri alnyor ve bu bilgiler nda bu tutanaklar tutuluyor. Hepsinde de GBT sorgulamasndan sonra herhangi bir suç unsuruna rastlanmad için serbest brakyorum. Mesela geçen gün Derik Belediyesinde çalan arkadalara yardmc olmak için Derik ilçesine gitmitim, oradan Mazdana oradan da Mardine geldim. Tam 5 arama noktasnda en az 5 saat bekledim ve bu da gününün yarsna denk geliyor diye konutu.

Ana Sayfaya Git