Plakaya el salladık diye

Linç edilen işçinin arkadaşı: 21 plakalı araca el salladığımız için saldırıya uğradık.

Haberler 19.11.2019 - 10:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sakaryada urad silahl saldrda yaralanan ve kaldrld hastanede 51 gün sonra yaamn yitiren irin Tosunn yannda bulunan arkada Mahsun Zere, 21 plakal Diyarbakr aracna el salladklar için bir saldrya uradklarn söyledi. Zere, Tosunun olay yerinde yaklak 40 dakika yaral bir ekilde beklediini ve taksilerin de kendilerini almak istemediini anlatt.

Diyarbakrn Hani ilçesi Kaygusuz Mahallesinden mevsimlik içi olarak Sakaryann Karasu ilçesi Paral köyüne giden 19 yandaki irin Tosun ve arkada Mahsun Zeren, 21 Austosta ilçe merkezinden köye dönerken silahl saldrya urad. Saldrda Tosun, yaralanrken, Zeren ise kaçarak kurtulmay baard. Olay, Tosunun kaldrld hastanede 51 gün sonra 13 Ekimde yaamn yitirmesiyle gündeme geldi.

Sakaryada urad silahl saldrnn ardndan arkada Tosunun yannda hastanede 15 gün kaldktan sonra Diyarbakra, buradan da Bitlise patates toplamaya giden 19 yandaki Mahsun Zeren, saldry anlatt.

ARABAYI GÖRDÜÜMÜZ çN SEVNMTK

Zeren, Sakaryaya fndk toplamaya gittiklerini belirterek, öyle konutu: Her yaz giderdik. Yamur yad, o gün çalmadk. lçe merkezine dolamaya gittik. Dönüte köye yakn indik. Yanmzdan geçen 21 plakal bir arabaya el salladk. Arabay gördüümüz için sevinmitik, gülerek aa doru iniyorduk. Yaklak 50 metre sonra aada oturan alt kiilik bir grup arasndan biri bize Neden gülüyorsunuz, neden el salladnz diye sordu. Biz de Diyarbakrldrlar hemeri olduumuz için ve hasret gidermek için el salladk diye cevap verdik. Bunun üzerine Diyarbakra da Arabay da diyerek küfür etmesi üzerine yanndaki arkadalar da bira ielerini bize frlatmaya balad. Kendimizi bira ielerinden korumaya çalrken, silahn çkararak ate etti. lk atnda irin vuruldu. irin dütükten sonra bana da iki el ate etti. Kaçarak kurtulabildim. Köyden yardm istedim. Biz geri döndüümüzde sadece bir kii kalmt orada. irin bandan vurulmutu. Orda bekleyen kii bize Merak etmeyin, kurun syrm, kimseye söylemeyin, kendi aramzda çözeceiz dedi.

KMSE ARABASINA ALMAK STEMED

Tosunun olay yerinde yaklak 40 dakika boyunca yaral bir ekilde beklediini ve ticari taksilerin dahi kendilerini almak istemediini ifade eden Zeren, olay yerine geç gelen ambulansla Tosunu hastaneye götürdüklerini anlatt.

Olaydan sonra çarld adliyede savcla ifade verdiini, saldrganlar ve ate edeni fotoraf tehisinde bulunduunu söyleyen Zeren, tehis ettii 6 kiiden 3ünün gözaltna alndn ve ate edenin tutuklandn dile getirdi. Zeren, tüm taleplerine ramen saldrganlarn verdii ifadelerin kendilerine verilmediini aktard.

FADEYE çARILMADIM

Sadece el salladmz için ve Diyarbakrl olduumuz için o muameleyi gördük diyen Zeren, saldrnn ardndan birlikte çalmaya gittikleri ekibi, Diyarbakra gönderdiklerini, kendisinin de hastanede arkada Tosunun yannda 15 gün kaldktan sonra Diyarbakra döndüünü söyledi.

Verdii ilk ifadenin ardndan u ana kadar dosya ile ilgili ifadeye çarlmadn ve dosyann hangi aamada olduu konusunda bir bilgisini olmadn belirten Zeren, tek isteinin kendilerine ate eden 50 yandaki Z.A.nn ceza almas olduunu vurgulad. Zeren, Hiç kimseyle bir sorunumuz yoktu. Artk oralara çalmaya gitmeyeceim. Kaldmz yer çadr ya da ev fark etmiyor ahr gibi. Normal düzgün bir ev yok. Orann yerli içileri saat 08.00da ie balayp, akamüzeri 17.00da iten çkyor. Biz ise 07.00da balayp, 19.00da iten çkabiliyoruz. Yerli içiler 100 lira yevmiye alrken bize 85 lira veriliyor. Ayn yerde çalmamza ramen yerli içilere yemek veriliyor ancak biz kendi yemeimizi yapyoruz. Kürt olduumuz için ikinci snf muamelesi görüyoruz diye konutu.

Ana Sayfaya Git