Polis, HDP'lilerin açıklamasına izin vermedi

DİYARBAKIR'da, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Afrin'deki terörist gruplara yönelik başlattığı, 'Zeytin Dalı Harekatı'nı protesto için açıklama yapmak isteyen HDP ve DBP'lilere polis izin vermedi. HDP il başkanlığı girişinde yapılmak istenen açıklamaya polis izin vermezken, polis ile partililer arasında kısa süreli gerginlik oldu.

Haberler 22.01.2018 - 10:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türk Silahl Kuvvetlerinin önceki gün Suriyenin Afrin kentindeki PKK/YPG hedeflerine yönelik balatt Zeytin Dal Harekatn Diyarbakrda protesto etmek için HDP l Bakanlna gelen HDP Milletvekili Ziya Pir, DBP E Genel Bakan Mehmet Arslan ile DTK E Genel Bakan Leyla Birlik ile baz partililer, il binas önünde açklama yapmak istedi.

DIARI çIKMALARINA ZN VERLMED

HDP Diyarbakr l Bakanl önünde youn güvenlik önlemi alan polis ekipleri, gruba darda açklama yapamayacaklarn bildirdi. Darda açklama yapmakta srar eden eden HDP Milletvekili Ziya Pir, DBP E Genel Bakan Mehmet Arslann da bulunduu grubu, çevik kuvvet ekipleri, bina giriinde oluturduklar çemberle darya çkmasn engellemesiyle ksa süreli gerginlik oldu.

Ana Sayfaya Git