Polis "kara" noktaları aydınlatacak

Emniyet ve Karayolları Genel Müdürlüğü ekipleri, "kara noktalardaki" ölümlü trafik kazalarını azaltmak amacıyla çalışma başlattı.

Haberler 30.12.2016 - 09:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Emniyet Genel Müdürlüü Trafik Hizmetleri Bakanl, ülke genelinde meydana gelen trafik kazalar ile kazalardaki ölü ve yarallarn saysn azaltmak amacyla bir taraftan denetimlerini sklatrrken, dier taraftan da yol ve corafi koullar nedeniyle en çok kaza olan bölgeleri mercek altna ald.

Kara nokta olarak tabir edilen bölgelere ilikin çalmalar kapsamnda son 3 ylda ehirler aras yollarda meydana gelen 71 bin 630 kazayla ilgili tutanaklar, Trafik Aratrma Merkezi Müdürlüü görevlilerince tek tek incelendi.

TE KARA NOKTALAR

Analizler sonucunda en çok kazann meydana geldii Ankarada Yaamkent, Yank, Oubey, Samsunda Sark, Krkkalede Hacbal mevkileri, Uakta Kütahya, zmirde Bergama kavaklar, Manisada Yeniköy ve Yurtba mevkileri, Bilecikte Pazaryeri kava, Bursada Gedelek ve Dürdane, Eskiehirde Satlmolu mevkileri, Yalovada çiftlik Köyü kava, Boluda Yeniça, Sakaryada üniversite ve Mekece kavaklar ile Mekece mevkisi, Kocaelide Fndkl, stanbulda Mahmutbey, Üsküdar, Ümraniye, Esenyurt mevkileri ile Avrupa yakas, Konyada Kanhan, Antalyada Güçlüköy mevkileri, çankrda nköyü mevkisi ve Gaziler köyü kava, Vanda Doubeyazt kava ve Rizede Derepazar mevkisindeki 30 kara nokta tespit edildi.

çalmalarn ardndan ülke 5 bölgeye ayrlarak 30 kara noktann incelenmesi amacyla Emniyet Genel Müdürlüünce 14 kiilik ekip görevlendirildi.

Merkezden gelen ekipler, mahalli trafik polisleri ve Karayollar Genel Müdürlüü yetkilileri ile kazalarn youn olduu 25 noktay inceledi. Kalan 5 noktann incelenmesi çalmalarnn devam ettii örenildi.

ncelemelerin ardndan elde edilen veriler dorultusunda kara noktalarn ortadan kaldrlmas ve ölümlü kazalarn en aza indirilmesi için sürücü, yol ve denetim konularnda alnacak ilave önlemler belirlenecek ve bu tedbirler ksa sürede hayata geçirilecek.

Ana Sayfaya Git