"Polis kontrol noktası kaldırılmazsa köyümüzü terk edeceğiz"

Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe köylüleri yetkililere seslendi. Tavşantepeliler, köylerindeki polis kontrol noktasının kaldırılmaması halinde köyü terk edeceklerini söylediler.

Haberler 01.08.2018 - 10:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn merkez Balar ilçesine bal Tavantepe köyünün giriine konulanan polis kontrol noktasnn kaldrlmasn isteyen köylüler, yaadklar sorunlardan dolay Polisler kalmaya devam ederse ya bu köy yklacak ya da köyü terk edip gideceiz. dediler.

41 yldr köyde muhtarlk yapan Mehmet Sadk Karaçoan, Cumhurbakanl ve 27nci dönem genel seçiminden sonra polislerin kendilerine kötü davrandn iddia ederek, polis noktasnn kaldrlmasn istedi.

POLSLER KALMAYA DEVAM EDERSE BZ KÖYÜ TERK EDECEZ

Önceki gün baz özel harekt polislerinin köylüleri darp ettii olayda iki taraf bartrmak için gittiini söyleyen Karaçoan, Sknt yaanmamas için gittik, polis ise bize silah çekti. Hayatmda ilk defa böyle bir ey yaadm. Onlarn adna ben utandm. Polisler bu köye gelirken köy halkndan gck almlar demek ki. Onlarn asli görevi köyü korumaktr, köylülere saldrmak deil. Özel harektç baz polisleri kimseyi dinlemiyor, hangi amaçla geldiler onu da bilmiyoruz. Cumhurbakan, çileri Bakan ve Vali Beye sesleniyorum; polisler burada kalrsa cinayet çkacak. Brakmyorlar ki biz camiye gidelim, bu nasl bir devlettir. Polis noktasn baka yere alsnlar. Polisler kalmaya devam ederse ya bu köy yklacak ya da biz 500 kii köyü terk edip gideceiz. Hangisi hesaplarna gelirse onu yapsnlar. dedi.

Söz konusu polis noktas köyün giriindeki caminin hemen yannda yer alyor. Köylülerin ifadelerine göre, özel harekatç polisler çou zaman caminin içerisinde konaklyor. Bu nedenle camiye gitmek isteyen köylüler zaman zaman sorun yayor. çocuklar da bu nedenle camiye gitmeye korkuyor.

çOCUKLAR KORKUDAN CAMYE GDEMYOR

Polislerin köylerine geldii günden bu yana sorun yaadklarn belirten Murat Kaya isimli bir dier köylü ise yaadklar sorunlarla ilgili unlar söyledi:

POLSLER BZE SORUN çIKARIYOR

Camiye giderken polisler bize sknt çkaryor, ama askerler bize sorun çkarmyor. Polisler geldii günden beri sorun yayoruz. çocuklar korkudan camiye gidemiyor. Asker ve polisten dolay caminin elektrik borcu 20 bin TL geldi. Özellikle seçimlerden sonra sknt yaamaya baladk. Sabah ie giderken gelip kimlik soruyorlar, akam gelirken yine soruyorlar. Askerin bizi tandn söylüyoruz, diyorlar ki askeri bo verin. Yetkilerden, köyümüzün içine kurulan karakol noktasn kaldrmalarn istiyoruz.

ki sene önce bir uçak dütüünü, uçan güvenliini alma gerekçesiyle önce askerin sonra da polisin geldiini hatrlatan Rutbettin Kaya da köye gelmek isteyen akrabalarna, kendilerine ve camiye gitmek isteyenlere sknt çkarldn söyledi.

CAMNN çNDE KAMP KURDULAR

Kaya, Caminin içinde kamp kurdular. Bundan dolay camiye de gidemiyoruz. çocuklarmz Kuran örenmek için camiye gidecek, gidip örenemiyorlar. Akrabalarmz buraya geldiinden onlara kimlik soruyorlar, nereye gittiklerini soruyorlar ve sknt yayorlar. Askerler de deitii için onlar tanmyorlar, bu yüzden sknt yayoruz. Askerler bizi tand için aramalarda sknt çkarmyorlar, ama polis bize aramalarda sknt çkartyor. Köydür, ister istemez hayvanlarn yanna gitmek gerekiyor ya da baka bir ey oluyor. Onlar da sen kimsin neyin nesisin diyorlar. Caminin yanna gidince yine sknt çkaryorlar sen kimsin, buradan git diyorlar. çocuklarmz korktuu için camiye derse gidemiyorlar. Bu yüzden onlarn baka yere gitmelerini istiyoruz. ifadelerini kulland.

2 yl önce bir F16 sava uçann dümesinden sonra Tavantepe köyün giriine jandarma arama kontrol noktas kurulmutu. Bundan yaklak 7 ay önce de bölgeye polis noktasnn da konulduu belirtildi.

Ana Sayfaya Git