Polis noktasına saldırı

Merkez Kayapınar ilçesinde, polis yol uygulama noktasına akşam saatlerinde bardak içerisinde hazırlanmış küçük çaplı el yapımı patlayıcı ile saldırı düzenlendi. Saldırıda can kaybı yada yaralanan olmadı.

Haberler 15.02.2018 - 09:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez Kayapnar ilçesinde anlurfa Caddesi üzerinde bulunan AK Parti l Bakanl yaknlarndaki polis uygulama noktasna kimlii belirsiz kii ya da kiiler tarafndan, el yapm patlayc ile saldr düzenlendi. Polis uygulama noktasna atlan ve bardak içerisine tuzaklanm patlaycnn etkili bir ekilde patlamad örenildi.

Patlama sonras kaçan saldrganlarn yakalanmas için operasyon balatlrken, terörle mücadele ve olay yeri inceleme ekipleri patlama bölgesinde inceleme yapt.

IRNAKTA 56 K YAKAANDI

rnak merkez ile Cizre, Silopi, dil, Uludere ve Beytüebap ilçelerinde, PKK/KCKya yönelik düzenlenen operasyonlarda 46 kii gözaltna alnd. Kent merkezi ve 5 ilçede dün sabaha kar saat 03.00 sralarnda e zamanl yürütülen operasyon sonucu gözaltna alnanlarn Emniyetteki sorulamalar sürüyor. Gözaltna alnanlarn yannda çok siyda silah ve örgütsel doküman ele geçirildi.

KIZILTEPEDE ELE GEçRLENLER

Buarada, Mardin Emniyet Müdürlüü, Kzltepe lçe Emniyet Müdürlüüne bal ekiplerin, 3-13 ubat tarihleri arasnda ilçe merkezinde yapt çalmalarla ilgili bilgi verdi. 2si ABD, 2si talyan yapm olmak üzere toplam 8 tabanca ile bu silahlara ait çok sayda arjör ve merminin ele geçirildii belirtilen açklama öyle:

ABD VE TALYAN MENEL TABANCALAR

Kzltepe Cumhuriyet Basavclnn talimatlar ile asayi olaylarnn önlenmesine yönelik Kzltepe lçe Emniyet Müdürlüü görevlilerimizce 03.02.2018-13.02.2018 tarihleri arasnda yaplan çalmalar kapsamnda; 1 adet Zoraki R 1 marka kurusk toplu tabanca, 1 adet 7.65 çapnda U.S.A ibareli tabanca, 1 adet 7.65 çapnda LLAMA marka tabanca ve arjörü içerisinde 6 (alt) adet fiek, 1 adet 7.65 çapnda U.S.A ibareli tabanca, 1 adet Sarslmaz Tongfoglio Made In taly marka tabanca ve silaha ait 2 (iki) adet arjör ile 29 (yirmi dokuz) adet fiek, 1 adet 7.65 çapnda Browning marka tabanca ve tabancaya ait 6 (alt) adet fiek, 1 adet Zoraki Mod 914 marka kurusk tabanca ve tabancaya ait arjör içerisinde 5 (be) adet fiek, 1 adet Blow marka kurusk tabanca ve tabancaya ait 47 (krk yedi) adet fiek olmak üzere toplam 8 adet ruhsatsz tabanca ele geçirilmi olup, üpheli ahslar ve silahlar hakknda gerekli adli-idari ilemler balatlmtr. limiz genelinde her türlü asayi olaynn engellenmesine yönelik yürütmekte olduumuz çalmalar kararllkla sürdürülecektir.

O SLAH PKKLILARDAN çIKTI

Öte yandan, Siirtin merkez Ormanard köyü krsalnda çkan çatmada 16 Kasm 2017de etkisiz hale getirilen 3 PKKl terörist ile birlikte ele geçirilen bir tabancann, 16 Aralk 2010da Mardinin Dargeçit ilçesinde PTT binas önünde yaplan saldrda ehit olan Uzman çavu Kenan Erdeme (35) ait olduu ortaya çkt. Siirt Valiliinden yaplan açklamada, ehidimizin kan yerde kalmamtr denildi.

BR ARAçTAN AçILAN ATELE

Mardinde, Dargeçit lçe Jandarma Komutanlnda görevli 2 çocuk babas Erdem o tarihte akam saldrya urayarak ehit olmutu. Bir araçtan uzun namlulu silahlarla açlan ate sonucu ehit olan Erdeme saldrnn düzenlendii yerde yaplan incelemede, 21 bo kalanikof kovan bulunmutu.

BR AY SÜREYLE YASAK

Bitlis genelinde yaplacak olan her türlü gösteri, yürüyü, miting ve toplant gibi tüm etkinlikler valilik iznine balanrken; açlk grevi, çadr kurma, oturma eylemleri ise bir ay süreyle yasakland.

Bitlis Valilii, Türkiye genelinde son günlerde milletin birlik ve bütünlüüne kasteden terör eylemlerini çok farkl yol ve yöntemlere bavurarak sürdüren terör örgütlerinin zaman zaman anayasa ve yasalarla güvence altna alnan toplant ve gösteri yürüyüleri, protesto eylemleri gibi temel hak ve hürriyetleri istismar edildii belirtildi.

Ana Sayfaya Git