Polis Özel harekat (PÖH) 2016 Başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? Parkur mülakat detayları

POLİS Özel Harekat Başvuru sonuçlarının açıklanacağı tarih 285 bin aday tarafından merakla beklenmekte iken şimdi de adayları mülakat ve parkur heyecan sardı.

Haberler 20.11.2016 - 02:11 Son Güncelleme : 20.11.2016 - 16:53

10 bin Özel harekat bavuru zaman 14 Kasmda sona ermesinin hemen akabinde merakla bavuru sonuçlar ve sonuçlarn açklanmasndan sonra da yaplacaklar bavuran adaylarn merak konusu oldu. 3 sefer bavuru tarihinin ertelenmesi eklinde gelien POMEM almlar, nihayetinde balayp sonlanmken, sonuçlarnn açklanaca ie ilgili herhangi bir tarih verilmedi. 10 bin polis alm için bavuran 285 bin kiinin merakla bekledii sonuçlar ve mülakat ve parkur detaylarn aratrdk. PÖH Pois Özel Harekat bavurularnn zorluu sonrasnda askerlik art ve KPSS artnn kaldrlmas akabinde adaylar derin bir rahatlama yaam olup, yaptklar bavuru sonrasnda da beklemeye koyulumtur.

POLS ÖZEL HAREKAT BAVURU SONUçLARI

Aylarca PÖH bavurusu yapmak için bekleyen adaylar, 2 3 kere ertelenmesi sonrasnda 2 Kasmda giriimde buluulmu ve 14 Kasma kadar da youn bir bavuru sürecinden geçmitir. tr sonrasnds PÖH sonuçlar 2016 konusunda da aramalar revaca geçmitir. 2 Kasm tarihinde balayan özel harekat polis bavuru sonuçlar ile ilgili henüz resmi bir açklama bulunmuyor. EGM tarafndan bir açklama yaplr yaplmaz haberimiz güncellenecektir.

PÖH ETM

Özel Harekat örencileri, birimlere ayrlacak ve uzmanlk eitiminden geçirilecek. Bu çerçevede örencilere keskin nianc, pusuya kar koyma, keif, istihbarat, nokta operasyonu, rehine kurtarma operasyonu, koruma, köpek timi, bomba ve su eitimleri verilecek. Eitimler tamamlandnda her bir Özel Harekat polisi, 10 kilo srt çantas ile 2 bin 500 metreyi 15 dakikann altnda kat edebilecek, tabanca ve piyade tüfei atlarnda yüzde 50 baar salayacak düzeye gelecek.

MÜLAKATA çARILAN ADAYLARIN DKKAT ETMES GEREKEN KONULAR NELERDR?

Adaylarn ahsen bavuru ve snav merkezlerine girerken yanlarnda cep telefonu, ses, görüntü ve kayt cihaz veya deiik benzeri hiçbir elektronik eya bulundurmamalar gerekmektedir.

Adaylar Özel Harekat birimlerinde istihdam edilmek üzere POMEM snavlarna girmeden önce ön salk komisyonu tarafndan ön salk kontrolünden geçirilir. Giri snavlar, fiziki yeterlilik snav ve mülakat snav eklinde yaplr.

nternet üzerinden ilan edilen yer ve tarihte adaylarn ahsen bavurular (evrak teslimi) ön salk kontrolü, fiziki yeterlilik snav ve mülakat snav yaplacaktr.

BAVURU ARTLARI VE ADAYLARDA ARANILACAK NTELKLER

Özel harekat birimlerinde istihdam edilmek üzere POMEMlere bavuru yapacak adaylardan,

a) Türkiye Cumhuriyeti vatanda olmak,

b) En az lise veya dengi okul olmak üzere, ön lisans, lisans veya bunlara denklii Yükseköretim Kurulu tarafndan kabul edilen yurt dndaki yükseköretim kurumlarndan mezun olmak,

c) 18 yan tamamladktan sonra yaptrlan ya düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki ya dikkate alnmak artyla, snavn yapld yln 31 Aralk tarihi itibariyle 28 yandan gün almam olmak (31 Aralk 1989 ve sonrasnda doanlar),

ç) Emniyet Tekilat Salk artlar Yönetmeliinde belirtilen artlar tamak, (söz konusu yönetmeliin ilgili maddelerinde POMEMlere alnacak örencilerin boy ve kilo artlar aada belirtilmi, dier hususlar için Emniyet Tekilat Salk artlar Yönetmeliini inceleyiniz.)

Liselerden Güvenlik Bilimleri Fakültesi ile Fakülte ve Yüksek Okul lisans programna, Polis Meslek Eitim Merkezlerine ve Polis Meslek Yüksek Okulu Ön Lisans programna alnacak örencilerin boylar en az erkeklerde 167 cm, olacaktr.

Liselerden Güvenlik Bilimleri Fakültesi ile Fakülte ve Yüksek Okul lisans programna, Polis Meslek Eitim Merkezlerine ve Polis Meslek Yüksek Okulu Ön lisans programna alnacak örencilerin; herhangi bir hastala bal olmakszn, beden kitle indeksi 18 (dahil) ile 27 (dahil) arasnda olanlar örencilie kabul edilir.)

d) Silah tamaya veya silahl görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak,

e) 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayl TürkCeza Kanununun 53üncü maddesinde belirtilen süreler geçmi olsa bile, adayn kendisinin ve evli ise einin;

1) Kasten ilenen bir suçtan dolay hükmün açklanmasnn geri braklmasna karar verilmi olsa dahi bir yl veya daha fazla süreyle hapis cezasna mahkm olmamak,

2) Affa uram veya hükmün açklanmasnn geri braklmasna karar verilmi olsa bile devletin güvenliine kar suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin ileyiine kar suçlar, zimmet, irtikp, rüvet, hrszlk, dolandrclk, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat kartrma, edimin ifasna fesat kartrma, suçtan kaynaklanan malvarl deerlerini aklama, kaçakçlk veya cinsel dokunulmazla kar suçlardan dolay mahkm olmamak veya bu suçlardan dolay devam etmekte olan bir soruturma veya kovuturma bulunmamak veya kovuturmas uzlama ile neticelenmemi olmak,

f) Adayn kendisinin ve evli ise einin; genelev, birleme yeri, randevuevi, tek bana fuhu yaplan konut ve benzeri yerlerde çalm veya araclk ve bekleyicilik fiillerinde bulunmam olmak, genel ahlak ve edebe aykr mahiyette her türlü yazl, sesli ve görüntülü eserleri, kaydedildii materyale baklmakszn üretmek ve satmaktan veya kumar, uyuturucu veya uyarc madde nedeniyle, hakknda herhangi bir adl veya idar soruturma veya kovuturma devam ediyor olmamak, bunlardan dolay idar yaptrm uygulanmamak veya bu iler nedeniyle hüküm giymemi olmak,

g) Bavuru tarihinde herhangi bir siyasi partiye veya siyasi partilerin yan kurulularna üye bulunmadna dair yazl beyan sunmak,

) Alkol, uyuturucu veya uyarc madde kullanm nedeniyle tedavi görmü veya görüyor olmamak,

h) Kamu haklarn kullanmaktan yoksun braklm olmamak,

) Salk Yönetmelii hükümleri hariç, polis eitim kurumlarndan çkarlmam olmak,

i) Güvenlik soruturmas ve ariv aratrmas olumlu olmak

AHSEN BAVURUDA STENEN BELGELER NELERDR?

nternetten ön bavuru yapan ve ahsen bavuru ve snav için çarlan adaylarn getirmesi gereken belgeler;

a) T.C. kimlik numaras yazl nüfus cüzdan,

b) T.C. kimlik numaras yazl beyan. (snav bavuru dilekçesinin ilgili bölümüne aday 11 haneli T.C. kimlik numarasn ve bu kimlik numarasnn kendisine ait olduunu el yazs ile ilgili satra yazacaktr.)

c) Snav bavuru dilekçesi, tam ve eksiksiz olarak doldurulacaktr.(snav giri belgesi yaynland tarihte, snav bavuru dilekçesi https://www.pa.edu.tr adresinden indirilecektir.)

ç) Aday salk bilgilendirme formu, tam ve eksiksiz olarak doldurulacaktr.(snav giri belgesi yaynland tarihte, aday salk bilgilendirme formu https://www.pa.edu.tr adresinden indirilecektir.)

d) Adaylarn fiziki yeterlilik snav parkuruna katlmasna engel salk probleminin bulunmadna dair beyan. (snav giri belgesi yaynland tarihte, söz konusu evrak https://www.pa.edu.tr adresinden indirilecektir.)

e) Lise, ön lisans, lisans diplomasnn veya geçici bitirme belgesinin asl ve fotokopisi. (Yabanc Ülkeden alnan lisans diplomalar YÖK Bakanlndan alnan denklik belgesi ile birlikte kabul edilecektir.)

f) Son bir yl içinde çekilmi dört adet biyometrik fotoraf.

g) Kendisi ve evli ise einin sabka kayd olmadn ifade eden yazl beyanlar. (snav bavuru dilekçesinin ilgili bölümüne aday kendi el yazs ile kendisinin ve evli ise einin sabka kayd durumunu yazacaktr.)

) Ya düzeltmesi yaptranlar için ya düzeltme belgesi. (Ya düzeltmesi yaptrdna dair onayl belge bavuru srasnda aday tarafndan teslim edilecektir.)

h) Emniyet Tekilat Personeli ehit veya Vazife Malulü olanlarn E veya çocuklarndan, Emniyet Genel Müdürlüü Personel Dairesi Bakanlnca verilen ehitlik veya vazife malullük belgesinin Kurumca onayl örnei.

) Snav ücretinin yatrldna dair banka dekontu.

i) Snav Giri Belgesi.

ÖZEL HAREKAT PARKURU NASIL OLACAK?

Mülakat tarihlerinin açklanmasnn akabinde verilen özel harekat parkuru bilgisinin, geçtiimiz yla benzer olmas beklenmektedir. te geçtiimiz yl adaylara verilen özel harekat parkuru bilgisi ve görseli;27 metre uzunluunda ve 14 metre eninde 7 etap ile toplamda 70 metre parkurda yaplacak hareketlerle ilgili olarak:

1) Aday BALA komutu ile çizgiyi geçtii anda süresi balayacaktr. lk etap olarak aday jimnastik sçrama tahtas üzerinden 5 kez saa sola sçrama hareketi yapacaktr. Sçrama tahtas boyu 2.5 metre, yükseklii 40 cm ve genilii 20 cm olacaktr. Sçrama tahtas üzerinden her bir eksik sçrama için ceza karl olarak biti süresine (2) saniye ilave edilecektir.

2) Lastik içinden geçme etabnda adaylar 6 adet lastik içerisinden tek ayakla (sa ayak sa lastik, sol ayak sol lastik) sçrayarak geçecektir. çerisine basmadan geçilen her bir lastik için ceza karl olarak biti süresine (2) saniye ilave edilecektir. ç genilii 17 inch (43.18 cm) olan lastikler çapraz ve birbirine bal ekilde olacaktr. Lastikler yatrldnda yükseklii 18 cm olacaktr.

3) Arlk tama etabnda adaylar, 30 kg (15x2) arlnda iki kum torbasn aralarnda 10 metre mesafe bulunan iki dubann dndan dolaarak tayacak ve arlklar tamaya baladklar noktaya brakacaktr.

4) Salk topuna dokunma hareketinde adaylar iki nokta arasnda yerde duran salk toplarndan kou istikametinde önce ikinci topa ardndan ilk topa ve tekrar ikinci topa dokunarak 3 kez dokunu yapacaklardr. Her bir eksik dokunma için ceza karl olarak biti süresine (2) saniye ilave edilecektir.

5) Düz takla hareketinde aday, yer minderinde öne doru (1) defa düz takla atacaktr.

6) Slalom kou etabnda 6 adet slalom çubuu (1.5 metre yüksekliinde ve 2.5 metre aralnda) dndan dolalarak tamamlanr. Her bir eksik geçi için ceza karl olarak biti süresine (2) saniye ilave edilecektir.

7) Engel etabnda 4 adet engel (üstten geçilecek engel yükseklii 50 cm ve alttan geçilecek engel yükseklii 95 cm olup engeller arasndaki mesafe 2 metre) üstten-alttan, üstten-alttan olmak üzere geçilir ve koarak biti noktas geçildiinde parkur tamamlanm olur. Engel etabnda her bir eksik geçi, engeli hatal geçme, devirme ve düürme için biti süresine (2) saniye ceza olarak ilave edilecektir.

NOT 1: Herhangi bir istasyonu yapmayan aday elenir.

NOT 2: Fiziki yeterlilik snavna girecek adaylar, spor malzemelerini yanlarnda getireceklerdir.

2015 yl POMEM Özel Harekat Giri Snavnn bir aamas olan fiziki yeterlilik aamasnda polislik mesleini icra edecek adaylarn denge ve kondisyon açsndan polislik mesleine uygunluklarn ölçecek parkur, komisyon üyelerinin kararlar dorultusunda yukarda belirtilen ebat ve etaplardan oluturulmutur. POMEM Özel Harekat fiziki yeterlilik parkuru ve zaman/puan cetveli oluturulmu ve ekte sunulan ablonda belirtilmitir. Adaylarn baarl saylabilmeleri için oluturulan parkuru 48 saniyede tamamlamalar gerekmektedir. Fiziki yeterlilik parkurunu 40 saniye ve daha aa sürede tamamlayan adaylar yönetmelik gerei 100 tam puan alrlar. Fiziki yeterlilik snav sonucunda 60 puann altnda alan adaylar baarsz saylrlar. Fiziki yeterlilik snav komisyonu baarsz adaylar hakknda Polis Meslek Eitim Merkezi örenci aday olamaz karar verir ve baarsz adaylar mülakat snavna geçemezler.

Fiziki yeterlilik snavnda adayn süresinin takibi, snav yerinde bulunanlar tarafndan görülebilecek nitelikteki sayaçlarla yaplr.

2016 POLS MAALARI

Özel Harekat Polisi Maa: 4500-5000 TL

çevik Kuvvet Polisi Maa: 3800-4500 TL

Trafik Polisi Maa: 3400-4000 TL

Ana Sayfaya Git