Polis tahliye edildi

Diyarbakır’da bulunduğu parkta açılan ateş sonucu öldürülen Recep Hantaş için başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan polis K.B., kuvvetli suç şüphesine rağmen tahliye edildi.

Haberler 21.06.2019 - 10:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez Yeniehir Sümerparkta 14 Nisanda öldürülen Recep Hanta (20) için balatlan soruturma kapsamnda bilinçli taksirle ölüme neden olma suçuyla tutuklanan polis memuru K.B.nin, itiraz üzerine tahliye edildi.

40 GÜN TUTUKLU KALDI

üphelinin avukat Mustafa Demir, Diyarbakr 2nci Sulh Ceza Hakimlii tarafndan 14 Nisanda kuvvetli suç üphesiyle K.B.nin tutuklanmasna itiraz etti. tiraz deerlendiren Diyarbakr 5inci Sulh Ceza Hakimlii, 24 Maysta K.B.nin tutuksuz yarglanmasna karar verdi. K.B., karar üzerine 40 günlük tutukluluun ardndan tahliye edildi.

DELLLERE RAMEN SERBEST

Dosyay inceleyen hakimin, dosyada kuvvetli suç üphesini gösteren somut delillerin varlna iaret etmesine ramen tahliye karar vermesi dikkat çekti. Hakim, tahliye kararn u gerekçelerle açklad: Dosya kapsam dikkate alndnda üpheli hakknda CMK 100/1 maddesinde belirtilen kuvvetli suç üphesi varln gösteren somut deliller var ise de; üphelinin 14.04.2019 tarihinde tutukland, mevcut delil durumu, delillerin toplanm oluu, tutukluluk halinin tedbir mahiyetinde oluu ve tutuklu kald süre göz önünde bulundurulduunda, tutukluluk halinin devamnn ölçülü ve orantl olmayaca anlalmakla, Diyarbakr 2nci Sulh Ceza Hakimliinin 14.04.2019 tarih ve 2019/216 sayl kararnn kaldrlarak üpheli hakknda tahliye karar verilmesi gerektii görülmekle aadaki ekilde karar verilmitir. Diyarbakr 2nci Sulh Ceza Hakimliinin sorgu sayl tutuklama karar ile tutuklanan, tutukluluk halinin kaldrlarak tahliyesine, üpheli hakknda soruturma tamamlanncaya kadar CMK 109/3-b maddesi gereince adresine en yakn karakola her hafta Pazartesi ve Cuma günleri giderek imza atmak suretiyle adli kontrol ve yurt dna çkma yasa uygulanmasna karar verildi.

Ana Sayfaya Git