Polise, kadına şiddet semineri

Diyarbakır Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksekokulu’nda eğitim gören yaklaşık 600 polis adayına kadına yönelik şiddetle mücadele, zorla ve erken yaşta evliliklerin önlenmesi konularında seminer verdi.

Haberler 27.04.2019 - 10:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler l Müdürlüü, kadna yönelik iddeti douran ve pekitiren olumsuz tutum ile davranlarn ortadan kaldrlmas ve toplumsal farkndalk oluturmak amacyla düzenledii eitimlerini sürdürüyor. Bu kapsamda polis adaylarna verilen seminerde konuan Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler l Müdürü Halit Açar, kadna yönelik iddetin ve erken yata evliliin toplumda ciddi bir sorun olarak yer aldn söyledi.

KADINA DDET SEMNER

Açar, Kadna yönelik iddetle mücadelede yasal düzenlemeler kadar bu düzenlemelerin etkin ekilde uygulanmas, iddet madurunun yan sra iddet uygulayana yönelik koruma, tedavi, rehabilitasyon hizmetlerinin sunulmas ile konu hakknda toplumsal farkndaln ve duyarlln artrlmas da büyük önem tamaktadr. Bu çerçevede, Aile çalma ve Sosyal Hizmetler Bakanl tarafndan kadna yönelik iddetin kabul edilemez olduu inancyla yürütülen çalmalar geni bir yelpazede, kararllkla ve kapsaml ibirliiyle sürdürülmektedir. çok boyutlu bir sorun alan olan kadna yönelik iddet ve kadna yönelik ev içi iddet, yalnzca kadnlar olumsuz etkilemekle kalmamakta, bir bütün olarak toplumu da olumsuz etkilemektedir. Toplumda salkl, mutlu ve müreffeh ailelerin olumas için ailelerin, aile içi hukuk, salk, iletiim ve aile ekonomisini yönetme gibi balca alanlarda bilinçlendirilmesi büyük önem arz ediyor. Ailenin güçlü ve salkl olmad toplumlarn gelecek de olmaz. çocuklar hayata hazrlamak, onlar terbiye etmek ailenin sorumluluudur, onlara ilgi göstermek annelik babalk görevidir dedi.

ERKEN YATA EVLLK

Erken yata evliliin önlenmesi ve yanl anlaylardan kurtulmak için çok mücadele etmek gerektiini belirten Açar, sorunlarn önüne geçebilmek için hep birlikte hareket ederek farkndalk oluturmak gerektiini sözlerine ekledi.

Konumann ardndan Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler l Müdürlüü personeli Eta Pekta tarafndan, kadna yönelik iddetle mücadele konusunda sunum yapld.

Ana Sayfaya Git