Polise taze kan!

Ali Gaffar Okkan Polis Eğitim Merkezi'de eğitimlerini tamamlayan 744 polis adayı mezuniyet sevinci yaşadı

Haberler 20.07.2018 - 10:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Polis Akademisi Bakan Yardmcs Prof. Dr. afak Ertan çomakl Hiçbir grubun adam olmayn, milletin ve devletin dnda hiç kimseye tabi olmayn

Diyarbakr Ali Gaffar Okkan Polis Eitim Merkezinden (POMEM) mezun olan 744 polis aday için tören düzenlendi.

POMEM 75. Yl Spor Salonunda 21. dönem mezunlar için düzenlenen törende sayg duruunda bulunuldu, stiklal Mar okundu.

Törende konuan Vali Hasan Basri Güzelolu, erefli üniformay giyerek kahraman tekilatn en yeni mensuplar olarak yemin edecek genç polislerle bir arada bulunmann mutluluunu içerisinde olduunu söyledi.

Bu kutlu devletin ve dual milletin gelecee doru büyük ve ebediyete kadar sürecek anl yolculuunda bütün ehitlerin manevi olarak var olup hatrlanacan belirten Güzelolu, bir büyük devlet olarak gelecee doru kararl yürüyüe geçerken milletin duasnn kendileriyle olduunu bildiklerini dile getirdi.

Güzelolu, Türk Polis Tekilatnn kahraman mensuplaryla devletin ve milletin emrinde, emaneti onuruyla tayacak, sonsuza kadar yaatacak bir tekilat olduunu ifade ederek, öyle konutu:

Kanyla, canyla bu emaneti tayp yaatacak... Sizler aldnz eitimle, her eyden önce anne ve babanzdan aldnz helal süt ve duayla bu emanetin ylmaz bekçilerisiniz. Bugün Türk devletinin gelecee doru kararl yürüyüünün, birlik ve beraberliimizin de en büyük güvencelerisiniz. Aldnz eitimle gelecee doru yürürken, inanyorum ki, gelecek her gün bu ülkeye güzellikler ve her açdan baarlar getirecektir. Cumhurbakanmz Recep Tayyip Erdoann önderliinde 2023, 2053 ve 2071 hedeflerini bu ülkede bu büyük millet gerçekletirecektir. Kararllkla yoluna devam ederken, dostuna güven dümanna ürperti veren bir güçle yoluna devam edecek.

Bu üniformay size millet giydirdi

Polis Akademisi Bakan Yardmcs Prof. Dr. afak Ertan çomakl ise Polis Akademisinin 2015 ylnda geçirdii dönüümle kolej, fakülte, eitim dairesi ve ilgili dier birimleri bünyesine kattn hatrlatt.

Milletin verdii vergi ve yetkiyle 3 yldr vatandaa hizmet eden silahl görevliler yetitirdiklerini belirten çomakl, unlar kaydetti:

Bu üniformay size millet giydirdi. Milletin parasyla bu üniformay giyip devletin kanunlar çerçevesinde millete hizmet etmeniz gerekiyor. Vergileriyle beslendiimiz, 15 Temmuzda da önümüze geçerek sizi öldürtmeyiz. diyen millete nasl hizmet ederiz diye gecemiz gündüzümüz bir birine girdi. ikayetçi miyiz? Hayr. Yoruluyor muyuz, millet yorulmad için bize de yorulmak haram. O nedenle giymi olduunuz bu üniformann kime ait olduunu meslek hayatnz boyunca unutmayacaksnz.

Yurt dnda vatansz olarak ölecekler

Devlet adna Bizimle olursan öyle yükselirsin, sana u iyilii yaparz. diye vaatte bulunan birini gördüklerinde bir hainin oradan szmaya çaltn anlamalar gerektiini vurgulayan çomakl, konumasn öyle tamamlad:

Bu hainlere sessiz kalmayn. Hiçbir grubun adam olmayn, milletin ve devletin dnda hiç kimseye tabi olmayn. Bu hainlerin yapm olduklar iler bitmez, yine gelecekler baka görünümle gelecekler. Milletin vergisini baka ekilde kullanmaya çalacaklar ama inanyorum ki bizim yetitirdiimiz çocuklar buna frsat vermeyecekler. 2030 sene önce o gruba eyvallah edenleri gördük. u anda vatansz olarak dolayorlar. Yurt dnda vatansz olarak ölecekler, mezarsz ölecekler. Sakn gelecekte böyle bir hataya dümeyin. Bu erefli meslei bu erefli milleti lütfen yanltmayn.

21. dönem POMEM birincisi Yasin Özdemir yapt konumann ardndan ya kütüüne plaket çakt.

Okulu dereceyle bitiren ilk 10 örenciye protokol üyelerince diplomalar ve hediyeleri takdim edildi. Merkezden mezun olan 744 polis aday yemin etti.

Tören, diplomalarn alan örencilerin keplerini havaya atmasnn ardndan sona erdi.

Törene Vali Güzelolunun yan sra 7. Kolordu Komutan Tümgeneral Sinan Yayla, Diyarbakr Büyükehir Belediye Bakan Vekili Cumali Atilla, Jandarma Bölge Komutan Tümgeneral Halis Zafer Koç, 16nc Mekanize Piyade Tugay Komutan Tugeneral Barbaros Kasar, Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Eitim Merkezi Müdür Vekili Fikret Yücel, kurum müdürleri, POMEM örencileri ve aileleri katld.

Ana Sayfaya Git