Polisin kartal gözü "Kanat"

Emniyetin göklerdeki kartal gözü "Kanat", Diyarbakır Sur'da güvenlik güçlerine molotofkokteyli atanları tespit eden, polisin 20 kilometreye kadar görüntü alabildiği, 3 kilometreden yüz, 8 kilometreye kadar plaka tanıyabilen ve gece gündüz aktif olabilen 1 milyon dolarlık lensleriyle polisin en büyük destekçisi.

Haberler 03.05.2017 - 08:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Emniyetin göklerdeki kartal gözü Kanat, Diyarbakr Surda güvenlik güçlerine molotofkokteyli atanlar tespit eden, polisin 20 kilometreye kadar görüntü alabildii, 3 kilometreden yüz, 8 kilometreye kadar plaka tanyabilen ve gece gündüz aktif olabilen 1 milyon dolarlk lensleriyle polise huzur ve asayiin salanmasnda büyük destek veriyor.

Emniyet tekilatnn kartal gözü olarak da bilinen, gece gündüz görüntü tespiti yapma kabiliyetine sahip özel donanml 6 çelik ku bulunuyor.

Arazide 20 kilometreye kadar insan ve araç tespit edebilen, 1,5-3 kilometre arasnda çektii görüntü ve fotoraflarla yüz tanmlama yapabilen, 8 kilometreye kadar da plaka saptayabilen helikopterler, asayi olaylarnda scak takipten trafik denetimine, deniz polisi ve Sahil Güvenlie destekte büyük baarlara imza atyor.

SUR OPERASYONLARINDA

Diyarbakr Surdaki terör operasyonlarnda polis araçlarna ve kamu binalarna molotofkokteyli atan, toplumsal olaylar provoke etmek için vatandan arasna katlan çok sayda üpheli, bu helikopterler sayesinde gözaltna alnd.

Her biri 550 beygirlik iki motoru bulunan bu helikopterleri üstün klan asl özellii, 1 milyon dolarlk flir denilen küre eklindeki çok fonksiyonlu kameralar.

Kartal gözü olarak da bilinen kamera, gündüz elektro optik, gece ve düük k çekimlerinde low light, arazide canl insan veya scak cisim tespitinde termal ve sisli havalarda swr olmak üzere 4 farkl tip lenslerin kombinasyonundan oluuyor.

Ana Sayfaya Git