Polisteki köstebek!

Diyarbakır'da FETÖ'den yakalanan ve etkin pişmanlıktan yararlanan "Hamza" kod adlı H.D, polisin gerçekleştirdiği "huzur" operasyonlarının bilgisinin kendilerine önceden geldiğini ve yakalanmamak için tedbir aldıklarını belirtti.

Haberler 14.05.2019 - 01:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda Fetullahç Terör Örgütü (FETÖ) soruturmas kapsamnda yakalanan ve hakknda dava açlan sank Hamza kod adl H.D, polisin gerçekletirdii huzur operasyonlar bilgisinin kendilerine önceden geldiini ve yakalanmamak için tedbir aldklarn anlatt.

Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnca, FETÖ bünyesinde yaklak 21 yl boyunca eitim danmanl yapan, gaybubet evi olarak adlandrlan hücre evlerine düzenlenen operasyonda yakalanan tutuksuz üpheli H.D. hakknda silahl terör örgütü kurma ve yönetme ve resmi evrakta sahtecilik suçlarndan 27 yl 6 aya kadar hapis cezas istemiyle hazrlanan iddianame 11. Ar Ceza Mahkemesince kabul edildi.

Pimanlktan yararland

H.D, etkin pimanlk hükümlerinden faydalanarak örgütün yaplanmas ve örgüt üyeleri hakknda bilgi verdi.

ddianamede, FETÖ/PDYnin terminolojisi, örgütün yaps ve ileyii, hiyerarisi, kamu personeli ile örencilerin örgüte kazandrlmas yöntemleri, örgütün mali yaplanmas, gelir kaynaklar ve kripto haberleme programlarna ilikin bilgiler de yer ald.

H.D, iddianameye yansyan ifadesinde, 2013te geldii Diyarbakrda örgüte ait 70 örenci evinin olduunu, 15 Temmuzdan sonra bu saynn 40a indiini u an ise tahmini 5 örenci evi, 2-3 de gaybubet evi bulunduunu iddia etti.

Gizlenmemiz için mesajlar geliyordu

H.D, polisin yapt huzur operasyonlar bilgisinin kendilerine önceden geldiini ve yakalanmamak için tedbir aldklarn belirterek, unlar kaydetti:

Bir program üzerinden genellikle gizlenmemiz için mesajlar geliyordu. Bir güvenlik birimine yakalandmz zaman önlem olarak kullandmz program telefonu fabrika ayarlarna geri getiriyordu. Program bilgi arivleme amaçl da kullanlyordu. Bu program sayesinde telefonlarnda bulunan tüm bilgileri kaydedip saklayabiliyorduk. Programn içinde 11-12 u an isimlerini hatrlamadm, örgüt içinde yer alan kiilerin kimlik numaras yer alyordu. Ayrca program içerisinde yapm olduklar örgüt toplantlarnn notlar da bulunuyordu. Önlem olarak il dna seyahate gidilecei zaman telefon flaa kopyalanyor, varlan yerde flataki bilgileri tekrar telefona yükleniyordu. Genelde mahrem yap bu teknii kullanyordu.

ddianamede, H.Dnin 21 yl akn süre ülkenin tamamnda ve yurt dnda örgüt içerisinde, yllara göre görev ve sorumluluu artacak ekilde olmak üzere 15 Temmuz 2016daki darbe giriimine kadar faaliyet yürüttüü bildirildi.

15 Temmuzdan sonra balayan FETÖ soruturmalar kapsamnda H.Dnin firari duruma geçtii, faaliyetlerini, örgütün gaybubet evi olarak adlandrd örgüt evinde yapt belirtilen iddianamede, bölge imamlarndan Diyarbakr ile ilgili örgütsel talimatlar alarak uygulad kaydedildi.

ddianamede, u deerlendirmede bulunuldu:

Sank örgüt üyelerini yakalanmamak ve faaliyetlerinin devam etmesi adna gaybubet evlerine yerletirmitir. Gizli haberleme programlar ile iletiim salamak ve yakalanmamak için tedbir almtr. Diyarbakrda görev yapt dönemde örgüt evleri kendisine bal olmu, bu evlerin ihtiyaçlarndan bizzat sorumlu olmutur. üphelinin örgütsel eylem ve faaliyetleri etkin pimanlk hükümlerinden faydalanma amacyla verdii ifadeleriyle de örtümü, örgüt yöneticisi olarak faaliyet yürüttüüne kanaat getirilmitir. Yakalanmamak için bakasna ait kimlik bilgilerinin yer ald sürücü belgesini düzenleyip tayarak, resmi evrakta sahtecilik suçunu iledii tespit edilmitir.

stenilen ceza

ddianamede, tutuksuz sank H.D. hakknda silahl terör örgütü kurma ve yönetme ve resmi evrakta sahtecilik suçlarndan 17 yldan 27 yl 6 aya kadar hapis cezas istenerek, mahkumiyeti halinde TCKnin 53/1 maddesinde görülen hak yoksunluklarna hükmedilmesi talep edildi.

Ana Sayfaya Git