Polisten 81 ilde hız denetimi

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün 81 ilin emniyet müdürlüğüne gönderdiği genelgeyle, sürücülerin hız ve trafik kurallarına uyması amacıyla radarlı trafik kontrolü başlatıldı.

Haberler 01.07.2019 - 00:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Emniyet Genel Müdürlüü, Türkiye genelinde e zamanl radarl hz denetimini sklatrd. 29 Haziranda balayan ve bugün de devam eden denetimlerde ehir içi ve bölge trafik birimlerindeki radar araçlarnn katlmyla kural ihlalleri tespit edilecek.

HIZ DENETM UYARISI

Emniyetten 81 ilin emniyet müdürlüklerine gönderilen genelgede, Türkiye çapnda trafik denetimleri sklatrld. Dünya Salk Örgütünün trafik güvenliine yönelik rakamlarnn hatrlatld genelde 2019 ylnda meydana gelen ölümlü ve yaralanmal trafik kazalarnn yüzde 36snn hz kuralnn ihlal edilmesi nedeniyle olduu vurguland.

Genelgede, trafik düzenini bozan sürücüleri engellemek, kural ve yasaklara uyulmasn salamak, hz kaynakl trafik kazalarn önlemek amacyla 29 ve 30 Haziranda ülke çapnda denetim balatld. Tüm radar araçlarnn da katlmyla balatlan hz denetiminde sürücülerin trafik kurallarn ihlali durumunda yasal ilemlerin uygulanmas talimat verildi.

Ana Sayfaya Git