POMEM başvuruları 6 Ekim'de sona erecek

Polis Akademisi bünyesindeki POMEM'lere, lisans ve önlisans mezunları arasından yetiştirilmek üzere 13 bin polis memuru alınacak

Haberler 05.10.2017 - 09:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Polis Akademisine bal Polis Meslek Eitim Merkezlerine (POMEM) lisans ve önlisans mezunlar arasndan 13 bin polis memuru aday örenci alm için bavurular, 6 Ekim Cuma günü sona erecek.

21. dönem POMEM örenci adaylna lisans mezunu 10 bin erkek, bin kadn, önlisans mezunu bin 800 erkek, 200 kadn olmak üzere toplam 13 bin örenci alm için bavurular devam ediyor.

Adaylar, 6 Eylül Cuma gününe kadar http://www.pa.edu.tr internet sitesinden e-devlet ifresi ile giri yaparak ön bavurularn yapabiliyor. Ayn siteden adaylarda aranan artlara da ulalabiliyor.

Snavlarda baarl olarak POMEMlerde eitim gören ve eitim sonunda baarl olan adaylarn polis memuru olarak atamalar yaplacak.

Emniyet tekilat personelinden ehit veya vazife malulü olanlarn e veya çocuklar snav ücreti yatrmayacak.

POSTAYLA TEBLGAT YAPILMAYACAK

2017 yl 21. Dönem POMEM giri snavna bavuruda bulunan adaylardan bavuru ücretini yatrd halde internet üzerinden ön bavuru yapmayan ya da yapamayan, ön bavurusunu yapt halde ahsen bavurusunu yapmayan ya da bavuru artlarndan herhangi birini tamayan, snava girmeyen, giremeyen, snava alnmayan, snavdan çkarlan, snav geçersiz saylan, Aday Deerlendirme ve Seçme Snavnda baarsz olan, ücret gerektirmeyen bir ilem için ücret yatran veya ayn ilem için birden fazla ücret yatran, snav ücretini kendi adna yatrmayan adaylarn snav bavuru ücretleri hiçbir ekilde geri ödenmeyecek.

Adaylar snava nerede ve hangi tarihte gireceklerini de Akademinin sitesinden örenebilecek.

Ayrca adaylara posta yoluyla veya deiik iletiim araçlar ile tebligat yaplmayacak.

Lisans örenimine devam etmekte olan ve bavuru tarihleri itibaryla mezun olmam veya olamam adaylardan önlisans diplomalar bulunan ve 2016 yl içinde yaplan KPSS önlisans snavnn P93 puan türünden 70 ve üzeri puan alm olan adaylar, bavuru klavuzunda belirtilen dier artlar da tamak kaydyla önlisans üzerinden bavuruda bulunabilecek.

Konuyla ilgili dier kaynaklardan yaplan açklamalara itibar edilmemesi yönünde uyarda bulunuldu.

Ana Sayfaya Git