Pompalı tüfekle elektrik panolarına saldırdılar

Dicle Elektrik Dağıtım tarafından kaçak elektrik kullanımını önlemek ve enerji kalitesini artırmak üzere yaygınlaştırılan Otomatik Sayaç Okuma Sistemi’nin (OSOS) uygulandığı Batman’ın Beşiri ilçesine bağlı İkiköprü beldesinde kurulan panolar, pompalı tüfekle ateş edilerek parçalandı. Enerji şirketi, saldırıya rağmen hemen ertesi gün parçalanan panoların yerine yenilerini kurdu.

Haberler 13.02.2018 - 09:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dicle Elektrik Datm ekipleri, geçtiimiz çaramba günü kaçak kullanmnn yüzde 91e ulat kiköprü beldesinde OSOS uygulamas için çalma balatmak istemi, ancak belde sakinlerinin tepki göstermesi üzerine jandarmann talebiyle enerji irketi elemanlar çalma yapmadan buradan ayrlmt. Cumartesi günü bir kez daha güvenlik güçleri eliinde beldeye giden ekipler, bu kez ate yakp yolu kapatan, güvenlik görevlilerini talayan gruplarla karlat. Eylemci grup daldktan sonra söz konusu beldede OSOS yerletirme çalmalarna baland.

Panolar kurunland

Yaplan çalmalarla iletim hatlar deitirilen yerlerde OSOS kullanm için 3 pano takld. Elektrik irketinin ekipleri hava kararp beldeden ayrldktan sonra kimlii belirsiz baz kiiler, kurulan OSOS panolarna saldrd. Panolardan biri pompal tüfekle açlan ate sonucu tahrip edildi, biri krld, bir dieri ise yaklarak kullanlamaz hale getirildi. Ertesi gün çalmalarna devam etmek için beldeye gelen ekipler, yaklm, parçalanm ve kurunlanm panolarla karlat. Yaplacak soruturma için jandarmann tutanak tutmasnn ardndan tahrip edilen panolar yenilendi ve beldede kaçak elektrik kullanmn ortadan kaldracak OSOS uygulamas için çalmalara devam edildi.

Ana Sayfaya Git