Posta güvercinlerine çip takıp yarıştırdılar

Posta Güvercin Derneği'nce posta güvercini yarışmasında, çip takılan kuşlar, İstanbul'dan Diyarbakır'a kadar uçurtuldu.

Haberler 16.10.2017 - 08:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda, 2017 yl posta güvercinleri yarmasna 2 bin 500 güvercin getirildi. Nisan aynda balayan ve toplam 13 etapta 3 ayr mesafeden kularn brakld yarmada dereceye girenlere ödülleri düzenlenen törende verildi. Elaz Sivricede balayp, stanbula yetien 130 güvercinin 70inin Diyarbakra gelmesiyle tamamlanan yarmada, Mehmet Kayaya ait birinci gelen posta güvercini stanbul Sultabeyliden Diyarbakra 1050 kilometre uçarak yarmay 1.5 günde tamamlad belirtildi.

11 NSANDAK SALDIRI

Emniyet Müdürdlüü ek binasna tünel kazlarak 11 Nisanda terör örgütü PKK tarafndan gerçekletirilen patlamada ehit olan ve ayn zamanda dernek üyesi olan sivil personel Yunus Elaltunterinin ansna yaplan ödül töreninde Diyarbakr Posta Güvercin Dernei Bakan Mustafa Yaarda bir konuma yapt.

YUNUS ELALTUNTERN

Yaar, yarmay her yl düzenlediklerini belirterek, uzun antremanlarn ardndan yaplan yarmann 13 etapta olutuunu, Elaz Sivricede balayan yarma son olarak posta güvercini stanbuldan brakp, Diyarbakra gelmesiyle tamamlandn söyledi. Etaplarda birinci, ikinci ve üçünçü gelen 42 güvercin sahibine ödül verildiini anlatan Yaar, güvercinlerin takibinin ise çiplerle yapldn ifade etti.

çP TAKP YARITIRDILAR

Türkiye Güvercin Federasyon Bakan Bilgin Tuncay ise bugün ödül töreni için burada olduunu ifade ederek, ki kanat, bir kuyruk insanlar bir araya getirdi. Mozayii çok geni bir camiayz. Posta güvercinleri yarmas ehirler arasnda yaplmaktadr. Yarma 100 kilometreden balayp, bin kilometreye kadar yaplyor. Yarmalar elektronik sistemlerle düzenleniyor. Güvercinlerin ayana taklan çiple, kuunu uçtuu yerin koordinatyla kilometreler belirleniyor. Güvercinin hangi saatte nerede olduu, kümese ne zaman geldii merden oluturulan sistemle takip edilip, derecelendirmeyi yapyoruz dedi.

Ana Sayfaya Git