Prof. Dr. Erol Özvar, YÖK Başkanlığına getirildi

Marmara Üniversitesi Rektörü Özvar'ın, YÖK üyesi ve YÖK Başkanı seçilmesine ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Görev süresi dolan Prof.Dr.Yekta Saraç, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı oldu

Haberler 31.07.2021 - 09:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yükseköretim Kurulu (YÖK) Bakanlna, Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Özvar seçildi.

Resmi Gazetede Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan imzasyla yaymlanan atama kararna göre Prof. Dr. Yekta Saraç, Cumhurbakan Badanmanl görevine getirildi. Saraç, 2014ten bu yana YÖK Bakan olarak görev yapyordu.

Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Özvarn YÖK üyesi ve YÖK Bakan seçilmesine ilikin karar da Resmi Gazetede yaymland.

-Özvarn öz geçmii

ktisat ve iktisat tarihi profesörü olan Özvar, 1966da stanbul dodu. 1989da Marmara Üniversitesi ktisat Bölümünde lisans eitimini tamamlayan Özvar, ayn üniversitede iktisat tarihi alannda yüksek lisans ve doktora yapt.

Özvarn Türkçe ve yabanc dillerde yaynlanm çalmalar içinde yer alan Osmanl Maliyesinde Malikane Uygulamas kitab, Osmanl Bankas Arivleri ve Aratrma Merkezince 2005te kitap dalnda en iyi eser ödülüne layk görüldü.

Mehmet Genç ile hazrlad 2 ciltlik Osmanl Maliyesi: Kurumlar ve Bütçeler adl eseri 2013te Uluslararas Halil nalck Tarih Ödülüne deer görülen Özvar, 2009-2012 arasnda Harvard Üniversitesi Orta Dou Aratrmalar Merkezinde ve aratrma destei kazand Harvard Hukuk Fakültesi slam Hukuku Aratrmalar Programnda ziyaretçi öretim üyesi olarak çalt.

Uluslararas Türkiyenin Sosyal ve Ekonomik Tarihi Birliinin idare kurulu üyesi olan Özvar, Uluslararas ktisat Tarihi Kurumu ile Türk Tarih Kurumunda bilim kurulu üyelii de yapt.

Evli olan Özvarn üç çocuu bulunuyor.

Ana Sayfaya Git