Prof. Dr. Özdoğan: Elektronik sigara yeşil reçeteyle satılsın

PROF. Dr. Mustafa Özdoğan, kanser hastalığının en önemli nedenlerinden biri olan sigaranın beli kırılmışken, elektronik sigaranın, sigara kullanımını artırdığını söyledi. Prof. Dr. Özdoğan, "3 hekim tarafından kişinin sigarayı bırakamaz raporu varsa, elektronik sigaranın yeşil reçeteyle satılmasını kabul ederim" dedi.

Haberler 03.04.2019 - 00:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Prof. Dr. Mustafa Özdoan, Ulusal Kanser Haftas nedeniyle Antalya Gazeteciler Cemiyetinde kansere yönelik bilgilendirme toplants düzenledi. Kanser algsnn herkesi korkuttuunu belirten Prof. Dr. Özdoan, Bizden uzak olmasn istiyoruz ancak gerçek yaamda böylesine ciddi hastalklarn bizden uzak olmadn görüyoruz. Bu hastaln canmz yaktn biliyoruz. Kanser konusunda çok ey örendik, önlenebilir bir hastalk olduunu biliyoruz. Kanserin yüzde 50sinin yok edilebilir olduunu biliyoruz. 2018de dünyada 10 milyon insan kanserden hayatn kaybetti. Kanserin en önemli nedeni sigaradr, sonrasnda ise obezite, alkol geliyor dedi.

ELEKTRONK SGARA TEHLKES

Elektronik sigara furyasyla sigaradan kaynaklanan kanserde art gördüklerini belirten Prof. Dr. Özdoan, öyle devam etti:

Sigarada toplum bilinçli hale gelmiken elektronik sigara önemli bir tehdit haline geldi. Elektronik sigaraya hayr diyoruz. Elektronik sigara serbest olmamal. Gerçek anlamda sigaray brakmay salamyor. Sigarayla kyaslandnda etkisi daha az ama çocuklarn ulama ihtimali daha fazla. Sigarann beli krlmken elektronik sigara kullanm artrd. Dünyann önünde büyük bir sorundur. Normal sigaraya alternatif olarak görülürse feci durum bu noktada balyor. Bir koulda elektronik sigaray desteklerim. 3 hekim tarafndan kiinin sigaray brakamaz raporu varsa elektronik sigarann yeil reçeteyle satlmasn kabul ederim.

TÜRKYEDE YILDA 200 BN KANSER VAKASI

Beslenme konusunda manipülasyonlar gördüklerini belirten Prof. Dr. Özdoan, Akdeniz diyetinin en salkl diyet olarak kendini kantladn söyledi. Prof. Dr. Özdoan, birçok hastaln önlenebilmesi için toplumu Akdeniz diyetine davet etti. Kanser sralamasnda Türkiyenin ülke sralamasnda ilk 50nin içinde bile olmadn vurgulayan Prof. Dr. Özdoan, 2000 ylndan önce hastalardan üçte ikisi hayatn kaybederken, günümüzde kanser hastalarnn artk üçte ikisi hayatta kalyor. Onkolojide gelinen noktada hiçbir ülkeden geri kalan bir durumda deiliz. Ülkemizde ylda 200 bin kanser tans konuluyor dedi.

YANLI BLNENLER

Prof. Dr. Mustafa Özdoan, kanser konusunda baz söylemlerin yanl olduunu dile getirdi. Prof. Dr. Özdoan, Kanserin çaresi bulundu, kullanlmyor söylemi doru deildir. Alternatif tp ürünlerinin kansere çare olduu doru deil. Kübann kanseri yendii ve insanlar buraya yönlendirmek doru deil. srailde kanser olmad doru deildir dedi.

Ana Sayfaya Git