Proje eğitimi

Diyarbakır'ın Lice Kaymakamlığınca hayata geçirilen proje kapsamında 11 farklı kurumdan 120 personele proje hazırlama eğitimi veriliyor.

Haberler 12.11.2016 - 08:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Lice Kaymakaml, Karacada Kalknma Ajansnn desteiyle Proje Döngüsü Yönetimi ve Mantksal çerçeve Yaklam Metodu Eitimi düzenledi. Bu kapsamda 11 farkl kurumdan 120 personel, proje hazrlama eitimi alyor.

Eitim veren Lezgin Yalçn, proje kapsamnda kamu kurulularnda çalanlarn eitim alarak ilçenin gelimesi için proje hazrlamay öreneceklerini söyledi.

PROJE HAZIRLAMA ETM

Amaçlarnn Licede görev yapan kamu personelinin çalt alanda halka daha iyi hizmet vermelerini salamak olduunu kaydeden Yalçn, kamu kurumlarnn yerel kaynaklar ve uluslararas fonlara ulaacak projeler hazrlayarak bölgenin kalknmasnda etkili olabileceklerini belirtti.

Bunun için en önemli çalmann projeci hazrlama olduunu anlatan Yalçn, Eitimde nasl proje hazrlanr, hem yerel kaynaklardan hem de uluslararas fonlara nasl ulalr? Bunlar tartyoruz. Kursumuza katlan personel hem yerel hem de yurt d kaynaklarn nasl kullanabileceklerini örenecekler. diye konutu.

Proje hazrlama eitimi alan Hayrettin Dursun da ilçenin terör ve uyuturucu ile anlmasn istemediklerini anlatarak, ilçede hem sosyal hem de ekonomik sorunlarn bulunduunu, bu sorunlarn çözümüne katk sunmak için çalma yürüttüklerini bildirdi.

Sorunlarn çözümüne yönelik çalmalar yapacaklarn aktaran Dursun, unlar söyledi:

SALIKLI VE GÜVENL ETM

Sorunlar gözlemlemek ve tespit etmek ksmen daha kolaydr. Ancak çözümün taraf olmak ve çözüm üretmek daha meakkatli ve cesaret isteyen bir durumdur. Küçük yata çocuklarn uyuturucuya balamas gibi sorunlar var. Bizler de farkl kurumlardan öretmen, salk, emniyet personeli olarak bu tarz sorunlarn çözümüne katk salayarak hem çocuklarn hem ailelerin daha salkl ve güvenli bir gelecei kavumalar adna elimizden gelen çabay gösterme çabas içerisindeyiz.

Eitimi alan öretmen Burçin Klç ise hazrlayacaklar projeler ile ilçenin sosyal ve kültürel olarak gelimesine katk sunacaklarn dile getirdi.

Projelerle çocuklarn eitimde ön plana çkmasn ve gelimesini salayabileceklerini aktaran Klç, Kültürel faaliyetlerin arttrlmasna yönelik bir çalma düündük. O yüzden tiyatro binalar, sinema salonlar olabilir. Spor salonlarnn alanlarn gelitirilmesini düündük. Örencilerin eitime istekleri artacak. Okulu sadece bilgi örendii yer olarak deil, kendini gelitirme ve ilerisi için faydal olabileceini düündüümüz çalmalar yapacaz. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git