Proteze kavuştu

Mardin'de gelişim geriliği nedeniyle 2 yıl önce bacağı kesilen ve koltuk değneğiyle koşmaya çalışırken çekilen görüntüleri sosyal medyaya yansıyan 5 yaşındaki Muhammed Hüseyin, bir hayırseverin desteğiyle protez bacağa kavuştu.

Haberler 14.10.2021 - 11:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

MARDN - Mardinin Kzltepe ilçesinde geliim gerilii nedeniyle 2 yl önce sa baca kesilen 5 yandaki Muhammed Hüseyin, bir hayrseverin desteiyle yaptrlan protez bacaa kavutu.

Sanayi Mahallesinde yaayan Suriyeli Sabri ve Fadile çiftinin Türkiyede dünyaya gelen ve henüz 3 yandayken sa baca diz kapandan itibaren kesilen Muhammedin protez ihtiyac bir hayrsever tarafndan karland.

Muhammedin sokakta koltuk deneiyle komaya çalrken çekilen görüntüsünün sosyal medyada paylalmas üzerine bir hayrsever tarafndan siparii verilen protez bacak hazrland.

Aileyi evlerinde ziyaret eden Kzltepe Yetim ve Öksüzler Dernei yöneticileri ile salk ekipleri, protez baca Muhammede ulatrd.

Muhammed salk ekiplerinin de yardmyla evinde protez bacakla ilk admlarn att.

- Allah yardm eden herkesten raz olsun

Baba Sabri Hüseyin, olunun yürümesinden duyduu mutluluu dile getirerek, çocuuma protez bacak yaptlar. Yürüdüü için kendisi de çok seviniyor. Allah yardm eden herkesten raz olsun. Özellikle hayrseverden Allah raz olsun. dedi.

Dernek bakan Sadettin Kandemir, Türkiyede yaayan herkes gibi kendilerinin de Muhammedi sosyal medyada gördüklerini belirtti.

Halk buna duyarsz kalmad. Biz de duyarsz kalmadk. Dernek üyelerimiz Muhammedi buldu ve bir hayrsever protez baca yaptrmay üstlendi. diyen Kandemir, Muhammedin protez baca ile yürüdüünü ifade etti.

Kandemir, Herkesten Allah raz olsun. yilik kazanacak. Muhammed ilk admlar atyor, biz de buna ahit olduumuz için çok mutluyuz. nallah nice Muhammedler yürüyecek, hayrseverler, gönlü zengin insanlar sayesinde. diye konutu.

Ana Sayfaya Git