PTT'den "Göbeklitepe" konulu pul sergisi

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Göbeklitepe'nin tanıtımına katkı sunulması için Şanlıurfa'da pul sergisi açıldı.

Haberler 01.03.2019 - 09:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

anlurfada, PTT A tarafndan Göbeklitepe konulu pul sergisi açld.

anlurfa Büyükehir Belediyesi Sergi Salonunda, Atatürk, doa, kültür, spor, turizm gibi konularn yan sra anlurfadaki Göbeklitepe, tarihi ve turist mekanlar ile deerlere yer verilen pullar beeniye sunuldu.

PTT A Deerli Katlar Daire Bakan Mehmet Orhon, gazetecilere yapt açklamada, pulun, bir ülkenin deeri olduunu söyledi.

Yurt içi ve yurt dnda mektuplarda kullanlan pullarn, o ehrin kültürünü yansttn belirten Orhon, Göbeklitepe pulu 192 ülkede sata sunuldu. u anda 192 ülke Göbeklitepeyi tanyor. Turizm ve kültür açsndan büyük bir olay. Cumhurbakanmz da 2019u Göbeklitepe Yl ilan etti. Biz de PTT Genel Müdürlüü olarak Göbeklitepe pulu çkardk. dedi.

POSTO PULU HAZIRLANDI

Dünyann ilk pul müzesinin Türkiyede bulunduunu ifade eden Orhon, Konular itibaryla pul, bir ülkenin kültürüdür. Kronoloji olarak pullar izlediinizde o ülkeyi tanrsnz. diye konutu.

anlurfa Büyükehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdulkadir Açar da serginin, anlurfann tantmna çok önemli katk saladn dile getirdi.

Serginin tam anlamyla milli kültürü yansttn anlatan Açar, Biz de anlurfamzn deerlerinin yanstld 12 farkl puldan 22 bin adet bastrdk. Belediye olarak gönderdiimiz mektuplarda onlar kullanarak, kentin tantmna katk salyoruz. ifadelerini kulland.

Açla, Vali Yardmcs Bahadr Güne, PTT anlurfa Bamüdürü smail çizikçi ve PTT çalanlar katld.

UNESCO Dünya Miras Listesinde yer alan Göbeklitepenin tantmna katk sunulmas amacyla açlan sergi, 3 Marta kadar gezilebilecek.

Ana Sayfaya Git